Promovendum moet alsnog ongevallenverzekering uitkeren

Ruim twee jaar geleden is een automobilist omgekomen bij een ongeluk waarbij de auto in het water is geraakt. Na een juridisch gevecht krijgen de nabestaanden van de automobilist nu alsnog een schadebedrag van ruim 17.000 euro van verzekeraar Promovendum uitgekeerd.

Volgens de verzekeraar was de ongevallenpolis van de overleden man indertijd stopgezet vanwege een opgelopen betalingsachterstand en was er in de periode van het ongeval geen polisdekking meer. De familie heeft een klacht ingediend bij Kifid die gegrond is verklaard.


Het ongeval vond in april 2020 plaats, de politie haalt een auto uit het kanaal en treft daarin het stoffelijk overschot aan van de bestuurder. De familie wordt geïnformeerd en bij het afwikkelen van alle formaliteiten die horen bij een overlijden, wordt ook de verzekering ingeseind zodat de autoverzekering wordt gestaakt en de uitkering van de ongevallenverzekering inzittenden en de schadeverzekering inzittenden aangevraagd. De verzekering geeft echter aan dat de ongevallenverzekering een maand eerder is stopgezet vanwege een opgelopen betalingsachterstand en zodoende niet wordt uitgekeerd.

 
De nabestaanden hebben echter informatie waaruit blijkt dat hun verongelukte familielid waarschijnlijk al in januari 2020 te water was geraakt en zodoende de premie niet meer is betaald. De verzekeraar blijft bij het antwoordt en geeft daarbij aan dat ook de premie van oktober 2019 niet was betaald, dus was er eigenlijk sindsdien al geen dekking meer volgens de verzekeraar. De nabestaanden laten het niet daarbij zitten en stappen naar klachteninstituut Kifid. Er wordt een bedrag van €17.614,14 vermeerderd met de wettelijke rente per 11 juni 2020 gevorderd.

Het blijkt gedurende de procedure dat er inderdaad een betalingsachterstand was ontstaan in oktober 2019, maar in de maanden daarna is de premie echter weer weer keurig betaald. 

 
Kifid oordeelt dat de verzekeraar de automobilist niet voldoende heeft geïnformeerd over de gevolgen van de betalingsachterstand en zodoende de dekking niet had mogen opschorten. De verzekeraar wordt verplicht om het volledige bedrag van €17.614,14  alsnog aan de nabestaanden van de overleden automobilist uit te keren.

 

Bron: de Telegraaf; foto Muha Ajjan
Geplaatst op 30-08-2022


Share on: