Samenwerking Marsh, Liberty Specialty Markets en AIG

Marsh, Liberty Specialty Markets en AIG hebben samengewerkt om een nieuwe re-verzekeringsfaciliteit te lanceren die capaciteit biedt aan groene en blauwe waterstofenergieprojecten.

De faciliteit zal tot $300m dekking bieden per risico voor de bouw- en opstartfases van waterstofprojecten wereldwijd. De faciliteit biedt niet alleen opties voor risico-overdracht voor alle materiële schaderisico's in de bouw- en operationele fase, maar ook voor zeevracht, bedrijfsonderbreking, algemene wettelijke aansprakelijkheid en voorwaardelijke vertraging bij de opstartverzekering.


Andrew George, global head of energy and power bij Marsh Specialty: "De faciliteit van Marsh is een belangrijke ontwikkeling voor de verzekeringssector die zal helpen om de versnelling van de wereldwijde energietransitie naar hernieuwbare energiebronnen mogelijk te maken. Aangezien de wereldwijde waterstofindustrie, in het bijzonder groene waterstof, snel opschaalt om aan de vraag te voldoen, zal de faciliteit de complexiteit van het verzekeren van risico-overdracht opties voor exploitanten van elke omvang verminderen en investeerders en kredietverstrekkers meer vertrouwen geven in het behalen van hun ambitieuze project tijdschema's."


Hij voegt eraan toe: "Marsh blijft aanzienlijk investeren in de ondersteuning van de diversificatie van energiesystemen en daagt de verzekeringsmarkten uit om gelijke tred te houden met de industrie en om de risicobeheerbenaderingen en -keuzes te verbeteren. Wij engageren ons om met investeerders samen te werken tijdens alle fasen van hun projecten, om hun energietransitiedoelstellingen te ondersteunen."


Marsh gaat op hun eigen website uitvoerig in op de voordelen van waterstofprojecten. Zo schrijft het bedrijf: "Waterstofprojecten kunnen gepaard gaan met complexe eigendoms- en contractuele regelingen die uitgebreide risicobeheeroplossingen vereisen om de belangen van alle projectstakeholders te beschermen. Tijdens de bouw en exploitatie kan het kernpakket van vereiste verzekeringen onder meer bestaan uit materiële schaderisico's, zeevracht, bedrijfsonderbreking, algemene wettelijke aansprakelijkheid, en voorwaardelijke vertraging bij de opstartverzekering."

 
Geplaatst op 23-08-2022


Share on: