Allianz Direct, PON en Inshared beste autoverzekeraars van 2022

Onafhankelijke vergelijkingssite Autoverzekering.nl heeft voor het derde jaar op rij de winnaars van de Autoverzekeraar van het Jaar Award bekendgemaakt. Uit het jaarlijkse onderzoek* naar de belangrijkste wensen van autobezitters op het gebied van polisvoorwaarden blijkt dat Allianz Direct, PON en InShared als beste uit de bus komen.

Allianz Direct scoorde met rapportcijfer 9 het hoogste gemiddelde op de verschillende dekkingen: WA, WA beperkt casco, WA volledig casco. De top 3 wordt aangevuld door PON (met een 8,9) en InShared (met een 8,5). "De aanbieders scoren steeds hoger", vertelt Jerry Poel, autoverzekering-expert bij Autoverzekering.nl, "Daarom zijn ze lastiger te onderscheiden van hun concurrenten. Jerry vervolgt: “Veel verzekeraars zullen de komende periode een premieverhoging doorvoeren vanwege de toegenomen inflatie. De verschillen in premie zullen hierdoor wel toenemen. Daarom adviseren wij consumenten scherp te blijven en goed te kijken of hun autopremie nog goed bij hun persoonlijke situatie past.”


Vergoeding voor schade belangrijkst voor Nederlandse autobezitters
Uit het onderzoek blijkt dat 9 op de 10 Nederlanders vergoeding voor schade aan hun autoruiten het allerbelangrijkst vinden. Daarnaast geeft 89 procent aan het belangrijk te vinden dat letselschade aan inzittenden en schade door vandalisme vergoed worden door hun autoverzekering. Zo’n 88 procent geeft aan direct verzekerd te willen zijn als zij een autoverzekering hebben afgesloten. Een vergoeding bij diefstal van een auto sluit de top vijf belangrijkste wensen onder Nederlandse autobezitters af.


Poel zegt: “De bovenstaande wensen zijn opvallend. Zo is letselschade bijvoorbeeld niet standaard meeverzekerd, maar blijkt dit wel één van de belangrijkste wensen te zijn als consumenten een nieuwe autoverzekering afsluiten. Autobezitters moeten dit als aanvullende dekking toevoegen aan hun verzekeringspolis en dit brengt extra kosten met zich mee.”

De interactieve grafiek zelf is te bekijken via deze LocalFocus-link.

 

Winnaars per dekking

Autoverzekering.nl riep in 2020 de Autoverzekeraar van het Jaar Award in het leven om aan autoverzekeraars te laten zien wat autobezitters nou echt belangrijk vinden aan hun verzekering en anderzijds om autobezitters te helpen een keuze te maken die het beste bij hun persoonlijke (financiële) situatie past. Naast de overall winnaars, roept Autoverzekering.nl sinds vorig jaar ook één winnaar per dekking uit. “De consument kiest uiteindelijk een verzekering voor een specifieke dekking”, aldus Jerry Poel. De winnaars van de verschillende dekkingen in 2022 staan dit jaar óók in de top 3 beste autoverzekeraars.

 • Winnaar WA-verzekering: InShared
  Verzekeraars die het goed doen, bieden vaak net wat extra’s. Bijvoorbeeld door per direct bij het afsluiten van een verzekering, dekking te bieden. Ook biedt InShared vervangend vervoer aan bij een WA-verzekering. InShared is de trotse winnaar in de categorie WA-verzekering met een cijfer van 9,4. Klanten roemen het uitgebreide vervangend vervoer bij schade of reparatie.
   
 • Winnaar WA beperkt casco-verzekering: PON
  Uit het onderzoek van Autoverzekering.nl blijkt dat de meeste consumenten (89%) het belangrijk vinden om schadedekking bij vandalisme te nemen, terwijl slechts een minderheid van de autobezitters hier daadwerkelijk voor verzekerd is via beperkt cascoverzekering. Van de twintig verzekeraars biedt alleen PON dekking bij vandalisme. Met een score van 9,1 is PON daarom uitgeroepen tot winnaar in de categorie beperkt casco verzekeringen.
   
 • Winnaar WA volledig casco-verzekering: Allianz Direct
  Een WA volledig casco-verzekering (ook wel Allrisk-verzekering) wordt alleen aangeraden voor auto’s tot 6 jaar. Heeft de auto na 6 jaar nog steeds een hoge dagwaarde? Ook dan wordt een Allrisk-verzekering aangeraden. De keuze voor een All risk verzekering hangt dus af van de waarde en de leeftijd van de auto. Allianz Direct biedt klanten via een aanvullende verzekering een no-claim beschermer aan. Dit is niet vanzelfsprekend, slechts bij vijf van de 20 verzekeraars wordt dit aangeboden. Met een no-claim beschermer heeft de autobezitter het recht om eenmaal schade per jaar te claimen zonder dat de premie wordt verhoogd. Ook de ruime openingstijden en goede tegemoetkoming bij een gestolen auto vonden consumenten bij Allianz Direct doorslaggevend. Allianz Direct is de winnaar onder de Allrisk-verzekering met een score van 8,9.


*Juni 2022, 1.100 autobezitters via onderzoeksbureau Multiscope aangegeven welke polisvoorwaarden zij belangrijk vinden bij een autoverzekering. Alleen de voorwaarden die minimaal 60% van de respondenten belangrijk vindt, zijn meegewogen. De belangrijkste polisvoorwaarden zijn vervolgens vergeleken met het huidige polis aanbod van autoverzekeraars. Op basis van deze informatie hebben alle Nederlandse autoverzekeraars een totaalscore gekregen. 

 

Geplaatst op 23-09-2022

< VorigeVolgende >


Share on: