a.s.r. en NN meest duurzame aandeel van Benelux

a.s.r. Nederland en NN Group zijn de meest duurzame beursgenoteerde bedrijven van Nederland en Belgiƫ. Dat zegt de DuurzaamBeleggenAcademie, die vorige week bekendmaakte dat a.s.r. de duurzaamste belegging van 2022 is, terwijl NN Group op plek twee eindigde.

NN Group kwam als tweede uit het onderzoek. RELX (het voormalige Reed Elsevier), Randstad en ASML pakten de derde, vierde en vijfde plaats.
Het is, volgens de academie, de eerste keer dat er onderzoek is gedaan naar het meest duurzame beursgenoteerde bedrijf van Nederland en België. De DuurzaamBeleggenAcademie (DBAC) heeft het onderzoek uitgevoerd, "omdat particuliere beleggers duurzamer willen beleggen."
Het DBAC heeft de milieu-impact van ruim 120 beursfondsen onderzocht. Daarnaast heeft de academie ook gekeken naar de verbetering die de bedrijven op het vlak van duurzaam ondernemen hebben doorgevoerd en naar de externe ESG-scores (Ecologische impact/Milieu, Sociaal en Goed Ondernemingsbestuur).


Winnaar a.s.r.
a.s.r. is als winnaar uit de bus gekomen, omdat het met zijn bedrijfsvoering de minste impact heeft op het milieu, het meeste is verbeterd in de laatste vijf jaar en de beste ESG-score heeft bij de rating agencies. "Zo heeft a.s.r. Nederland, gemeten per miljoen omzet, sinds 2017 het energieverbruik met 43 procent gereduceerd, de CO2-uitstoot met 78 procent verminderd, het waterverbruik met 62 procent verlaagd, de hoeveelheid afval met 82 procent gereduceerd en voor 96 procent gebruik gemaakt van hernieuwbare energie. Daarnaast voert het bedrijf een maatschappelijk verantwoorde bedrijfsvoering en een goed ondernemersbestuur om zowel van de medewerkers als de klanten tevredener mensen te maken", schrijft de DBAC op haar website.


Duurzame Dinsdag
De academie heeft naar eigen zeggen bewust op Duurzame Dinsdag (6 september) de uitkomsten van het onderzoek gepubliceerd. "Dat is de dag dat duurzame plannen, vooruitlopend op Prinsjesdag, aan de regering worden gepresenteerd. En wij vinden dat de regering wel wat hulp kan gebruiken bij het verduurzamen van onze samenleving. Beleggers kunnen behoorlijk impact maken door te investeren in aandelen van duurzame bedrijven", aldus founder Loege Schilder.


Nieuwsgierig naar de uitkomsten van het onderzoek? Klik hier.

Bron: Verbond van Verzekeraars
Geplaatst op 16-09-2022

< VorigeVolgende >


Share on: