Centraal Beheer start met pilot e-bikes bij autoreparatie

Een leenauto mee als je auto wordt gerepareerd bij schade, is een veel gebruikte service bij de autoverzekering van Centraal Beheer. Om hier een duurzaam alternatief voor te bieden, onderzoekt de verzekeraar de komende 8 maanden of Nederlanders liever een e-bike lenen als hun auto gerepareerd wordt.

Marc Oudshoorn, partnershipmanager mobiliteit bij Centraal Beheer: "Vanaf 1 september starten we een pilot bij verschillende schadeherstellers verspreid door Nederland. We onderzoeken of onze klanten een e-bike een goed alternatief vinden voor een leenauto. Nederlanders fietsen nou eenmaal graag en misschien vinden ze het ook leuk het gemak van een e-bike te ontdekken. Als we zo een steentje kunnen bijdragen aan een groener Nederland, doen we dat graag."
 
Herstellers werken graag mee
ABS Autoherstel Pijnaker uit Aalsmeer is één van de herstelbedrijven die meedoet aan de pilot. Eigenaar Paul Pijnaker: "Wij zijn erg blij met deze pilot. We zien de vraag onder klanten naar een leenfiets steeds meer toenemen. Deze ontwikkeling past goed bij ons: we zijn al jaren bezig met verduurzaming. Niet alleen in ons pand, maar ook door te werken met nieuwe duurzame technieken en materialen, zoals lak. Bij reparaties recyclen we zo veel mogelijk bestaande materialen."
 
Pilot heeft grote potentie
Oudshoorn: "De komende maanden onderzoeken we hoeveel klanten gebruikmaken van de e-bike en wat ze er van vinden. Ook meten we de CO2 reductie die het gebruik van e-bikes oplevert. Als de pilot succesvol is, gaan we aan de slag met verdere introductie in ons netwerk van schadeherstellers. Per jaar laten we tienduizenden auto’s van onze klanten repareren. De potentie van deze service is dus groot."

Over Centraal Beheer
Centraal Beheer is onderdeel van Achmea, de grootste coöperatieve verzekeringsgroep van Nederland. Particulieren en bedrijven kunnen bij Centraal Beheer terecht voor verzekeringen, financiële producten en diensten. Wij geloven in een persoonlijke relatie met onze klanten en oplossingen. Centraal Beheer heeft ruim 3000 medewerkers en is gevestigd in Apeldoorn.
 
 
Geplaatst op 01-09-2022

< VorigeVolgende >


Share on: