HDI Versicherung AG en Neodigital ontwikkelen gezamenlijk schadeplatform

HDI Versicherung AG en Neodigital Versicherung AG ontwikkelen in een nieuwe joint venture een gezamenlijk schadeplatform. Neodigital en HDI bundelen daarmee hun expertise en combineren het beste van twee werelden.

Beste van twee werelden
De volledig digitale, wendbare en sterk geautomatiseerde procesverwerking van Neodigital, aangevuld met de ervaring van een van de grootste verzekeringsmaatschappijen in Duitsland. Naast de oprichting van de gemeenschappelijke onderneming neemt HDI ook deel in Neodigital als verdere investeerder.

De basis van het gezamenlijk ontwikkelde, nieuwe schadeplatform is de beproefde verzekeringsfabriek van Neodigital, die zal worden aangepast en verder ontwikkeld om aan de behoeften van HDI te voldoen. Het schaalbare platform maakt volledig gebruik van de kerncompetenties van Neodigital op het gebied van geautomatiseerde verzekeringen. Het vorderingenplatform vormt een belangrijke stap in het digitale transformatieproces van HDI Versicherung. Voor Neodigital is de samenwerking met een van de belangrijkste marktleiders opnieuw een belangrijke mijlpaal in de nog jonge geschiedenis van het bedrijf.
 
Stephen Voss, Chief Sales and Marketing Officer van Neodigital Versicherung AG, licht de samenwerking met HDI toe: "Bij Neodigital is het vanaf het begin ons doel geweest om het verzekeringslandschap in Duitsland naar een nieuw digitaal en innovatief niveau te tillen. Dankzij ons schaalbare bedrijfsmodel van de digitale verzekeringsfabriek hebben we nu opnieuw een marktleidende partner voor een samenwerking met HDI kunnen winnen. We zijn verheugd dat we via dit partnerschap klanten handige oplossingen en echte innovaties kunnen bieden en ook de digitale transformatie van de verzekeringssector kunnen blijven stimuleren."
 
"We kijken ernaar uit om onze claimservice voor onze klanten verder te verbeteren via de joint venture", aldus Dr. Adam Melski, toekomstig directeur van de joint venture en verantwoordelijk voor het applicatielandschap voor claims bij HDI. "Onze klanten zullen dus profiteren van onze jarenlange expertise en de combinatie van geavanceerde verzekeringstechnologie en marktinnovaties."
 
In de toekomst zal de joint venture de schadeprocessen van HDI's onroerendgoedlijnen automatiseren. Begin 2023 wordt begonnen met delen van de schadeafhandeling in de motorvoertuigensector. Verdere uitbreiding is gepland.
 
In dit verband zal HDI ook investeren in Neodigital Versicherung AG: "We willen klantgerichter en efficiënter worden door digitalisering en onze agile transformatie. De investering in Neodigital beantwoordt precies aan dit doel. In overeenstemming met onze strategie zorgen wij voor een klantgericht en modern schadesysteem. Ik kijk uit naar de samenwerking met het team van Neodigital", aldus Dr. Christopher Lohmann, CEO van HDI Deutschland AG.
 
Door de huidige samenwerking met HDI heeft Neodigital zijn kring van investeerders opnieuw uitgebreid met een grote verzekeringsmaatschappij en kan het zijn succesvolle innovatieve bedrijfsmodel van de digitale verzekeringsfabriek aanvullen met een andere joint venture. Beide partijen zijn overeengekomen het bedrag van de investering niet bekend te maken.
 
Geplaatst op 20-09-2022
Share on: