Hélène Portegies nieuw lid Board of Management Allianz Benelux

Op 1 december 2022 start Hélène Portegies als Chief People & Communication Officer in de Board of Management van Allianz Benelux. Zij wordt in deze nieuwe rol verantwoordelijk voor human resource management, communicatie, corporate branding en duurzaamheid.

Hélène en haar teams krijgen een leidende rol in het vormgeven van de bedrijfscultuur die past bij de nieuwe groeiambities van Allianz Benelux.

Joos Louwerier, CEO van Allianz Benelux: “Allianz Benelux heeft grote ambities om verder te groeien in de drie landen waarin we actief zijn. Daarin zal de wijze waarop we onze teams organiseren en hoe wij onderling samenwerken om de verwachtingen van onze klanten en business partners steeds te overtreffen essentieel zijn. Daarom kijk ik er naar uit om Hélène in ons team te verwelkomen. Naast zeer ruime ervaring in de Belgische markt en haar opgedane expertise in het bouwen aan innovatieve bedrijfsculturen en merken is het met name haar mensgerichte managementstijl die haar de juiste persoon op deze nieuwe, belangrijke plek in onze Board of Management maken.”
 
Hélène Portegies komt van Yuzzu, onderdeel van AXA Belgium. Bij Yuzzu was Hélène de afgelopen vijf jaar CEO. In haar lange carrière in de financiële dienstverlening was zij daarvoor onder meer verantwoordelijk voor productontwikkeling, marketing, Operations & IT. Zij kijkt uit naar haar nieuwe rol: “Medewerkers vormen de bedrijfscultuur. Zij vertalen de strategie van de onderneming naar de praktijk, dag in, dag uit. Daarmee maken zij het verschil voor klanten en business partners. Die overtuiging neem ik mee naar Allianz en ik kijk er naar uit om mijn enthousiasme hierover te delen met mijn nieuwe collega’s en bij te kunnen dragen aan een nog klantgerichter Allianz Benelux.”
 
De wijziging in de Board of Management is in afwachting van de standaardcontroles en goedkeuringen door de relevante toezichthoudende instanties.
 
Geplaatst op 28-09-2022
Share on: