Henk Timmer lid van de Raad van Commissarissen van Athora Nederland

Op voordracht van de Raad van Commissarissen van Athora Nederland N.V. heeft de aandeelhouder Henk Timmer (ex-Achmea) met ingang van 20 september 2022 benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen van Athora Nederland en haar verzekeringsdochters. De Nederlandsche Bank (DNB) heeft deze benoeming goedgekeurd.


Henk Timmer (1961) heeft diverse management- en directiefuncties bekleed in de Nederlandse verzekerings- en pensioensector. Van 2014 tot maart van dit jaar was hij Chief Risk Officer en lid van de Raad van Bestuur bij Achmea. Henk heeft een opleidingsachtergrond in economie, audit en risicomanagement.
 
Roderick Munsters, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Athora Nederland: "Ik ben verheugd Henk te verwelkomen als ons nieuwe lid van de Raad van Commissarissen. In zijn carrière heeft hij uitgebreide leidinggevende ervaring opgebouwd en een brede kennis van de levensverzekerings- en pensioensector in Nederland. Met de benoeming van Henk is de Raad van Commissarissen weer op volle sterkte na het aftreden van Pierre Lefèvre eerder dit jaar. We zullen verder bouwen aan de strategie van Athora Nederland om de leidende levens- en pensioenverzekeraar in Nederland te worden."
 
Per 20 september bestaat de Raad van Commissarissen van Athora Nederland uit de volgende leden: Roderick Munsters (voorzitter), Hanny Kemna, Floris Deckers, Michele Bareggi, Elisabeth Bourqui en Henk Timmer.
 
Geplaatst op 21-09-2022
Share on: