Lezing door Erwin Godding van Ongevallen Analyse Nederland

Op 3 september 2022 heeft Erwin Godding van Ongevallen Analyse Nederland op de netwerkdag van Ben Zuidema Recherche school en Erjemo-training een presentatie verzorgd.

Erwin Godding werkt bij Ongevallen Analyse Nederland (OAN), een ingenieurs- en onderzoeksbureau dat gespecialiseerd is in alle onderzoeken die in relatie staan tot verkeersongevallen, voertuigen en voertuigschades.

De netwerkdag werd bijgewoond door (oud) cursisten, maar ook door ervaren particulier onderzoekers. Erwin heeft de deelnemers een inkijk gegeven in zijn dagelijkse werkzaamheden. Aan de hand van enkele sprekende voorbeelden werd uitgelegd welke technische en tactische onderzoeksmogelijkheden er zijn. Een van de onderzoeksmogelijkheden betreft het uitlezen van de zogenaamde Event Data Recorder (EDR). De EDR is onderdeel van de airbagmodule en registreert kort vóór en tijdens een event ongevalsgerelateerde omstandigheden en parameterwaarden. Na het uitlezen van de EDR is het belangrijk dat deze informatie op een juiste wijze wordt geïnterpreteerd. 
 
De deelnemers waren verrast door de veelzijdigheid van dit boeiende en specialistische vakgebied. Het was een geslaagde netwerkdag. 
 
Geplaatst op 12-09-2022

< VorigeVolgende >


Share on: