Marc van den Brand onderscheiden

Vrijdag 23 september jl. is oud Stiba-bestuurder de heer M.J.H.M. van den Brand (Marc) Koninklijk onderscheiden en benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. De onderscheiding werd uitgereikt door de heer Gijs van Heeswijk, locoburgemeester van de Gemeente Maashorst.

Foto v.l.n.r.: Els van den Brand, Marc van den Brand, Gijs van Heeswijk (locoburgemeester Gemeente Maashorst).

Marc van den Brand is onderscheiden voor zijn grote verdiensten voor de nationale en Europese demontagebranche. Hij was vele jaren bestuurder van Vereniging Stiba, Autorecycling Nederland ARN en initiatiefnemer en medeoprichter van EGARA, de Europese koepelorganisatie voor de demontagebranche, waarin inmiddels 14 lidstaten vertegenwoordigd zijn en een erkende stem vormen in Brussel.
 
Marc is binnen de vereniging Stiba betrokken geweest in vele bestuursfuncties over een groot aantal jaren (van 1988 tot heden). Hij heeft zich succesvol ingezet voor de onderlinge samenwerking tussen de leden en de professionalisering van de branche in het bijzonder. Bovendien heeft hij als bestuurder de belangen behartigd van de demontagebranche in het bestuur van Autorecycling Nederland (ARN) van 1995 tot 2017, waarvan in de functie van voorzitter van 1995 tot 2005. Marc is de grote initiator en medeoprichter van EGARA. Hij heeft tijdig het belang van een Europese samenwerking onderkend en heeft zich daar vele jaren (inmiddels bijna 30 jaar) voor ingespannen, zowel in zijn rol als voorzitter (1992-1995) en aansluitend in de rol van penningmeester vanaf 1996 tot heden. Een rol die hij met verve en vele inspanningen heeft ingevuld en blijft vervullen. 
 
Marc is bovendien onderscheiden voor zijn inspanningen voor het Brigittinessen klooster en Museum Krona (het voormalig Museum voor Religieuze Kunst) in Uden, waar hij jarenlang betrokken is geweest als bestuurder.
 
De uitreiking vond plaats in Museum Krona. Onder de vele aanwezigen waren naast familie en vrienden van Marc ook collega’s uit de nationale en Europese demontagebranche vertegenwoordigd.
Geplaatst op 26-09-2022

< VorigeVolgende >


Share on: