Max Hollemans wint als allereerste de VNAB Young Talent Award

De eerste Young Talent Award is 22 september uitgereikt door de VNAB. Na een felle strijd tussen de genomineerden mag de bij Ecclesia werkzame Max Hollemans zich de allereerste award winnaar noemen.

Foto: De finalisten van de Young Talent Award. V.l.n.r. Sakina Moeliker (Ecclesia), winnaar Max Hollemans (Ecclesia) en Remon van der Graaf (Howden).

De award is voor young professionals binnen de (groot) zakelijke verzekeringsmarkt die met een vernieuwende aanpak indrukwekkende resultaten hebben geboekt. Het is een marktbrede uitdaging om goede professionals te vinden. De onbekendheid met de (groot) zakelijke verzekeringsmarkt is groot onder young professionals. De young professionals die hun weg naar onze markt hebben weten te vinden, willen wij graag boeien, binden en behouden. Het is daarbij belangrijk om hen te motiveren en kansen te bieden zichzelf te ontwikkelen. De VNAB young talent award zet de markt steviger op de kaart voor jong talent en laat zien waarom de coassurantiemarkt zo aantrekkelijk is. De young talent award biedt young professionals daarnaast een mooie gelegenheid zichzelf nog beter in de markt te positioneren.

Drie finalisten

Op 25 april begon het avontuur voor de young professionals. Collega’s konden indrukwekkend jong talent binnen hun organisatie voordragen als genomineerde voor de VNAB young talent award. Een maand later gingen de doorgestroomde young professionals aan de slag met hun eerste opdracht waarna in juni de halve finalisten bekend werden gemaakt. Eind augustus leverden zij de tweede opdracht in en werden Sakina Moeliker (Ecclesia), Remon van der Graaf (Howden) en Max Hollemans (Ecclesia) uitgeroepen tot de finalisten.

Feestelijk avond

Een feest van de branche waarbij young professionals in het zonnetje worden gezet en verbinding en positiviteit centraal staan. Dat was de insteek van de award uitreiking. De gasten werden feestelijk ontvangen in de Kunsthal in Rotterdam. Onder leiding van presentatrice Ciana Mayam beklommen de finalisten stuk voor stuk het podium. Middels hun pitches lieten zij zien wat hun toekomstvisie op de markt is. O.a. thema’s als digitalisering, samenwerking, bekendheid van de markt en gelijkwaardigheid kwamen voorbij. Na een kritische vragenronde van de jury, gingen de juryleden in beraad. Het was nog niet makkelijk om de keuze te maken met zoveel sterk jong talent in ons midden. Na tien zenuwslopende minuten kwam het verlossende antwoord en mocht Max Hollemans (Ecclesia) de eerste VNAB young talent award in ontvangst nemen. Na de awardshow was het tijd voor diner, cocktails en swingen op de dansvloer met het zangduo Remedy. Met het thema sneakergala waren er deze avond niet één, maar twee winnaars. Jacqueline van Hoorn (Nationale-Nederlanden) ontving de prijs voor de meest bijzondere sneakers.

Volgend jaar weer?

Na een eerste geslaagde editie, kijkt de VNAB ernaar uit om volgend jaar weer nieuwe young professionals in het zonnetje te zetten. Hou collega's en bekenden in de gaten, want ook volgend jaar mag u jong verzekeringstalent nomineren!


 

Geplaatst op 23-09-2022

Volgende >


Share on: