MS Amlin vindt partner in agrarische sector voor oplossing hagelschade

FruitSecurity Holland BV is in de markt van hagelnetten voor de fruitteelt een grote speler op de Nederlandse markt en heeft specifiek voor motorrijtuigen het bedrijf CarProtection Holland opgezet. Samen met CarProtection Holland wil MS Amlin de almaar stijgende hagelschade aan verzekerde auto’s terugdringen.

Door de wereldwijde klimaatverandering vormt schade als gevolg van zware hagelbuien een steeds groter risico met een enorme impact voor garagebedrijven. Verzekeraar MS Amlin gaat de inzet van hagelnetten adviseren aan garagebedrijven. Deze hagelnetten hebben zich met name binnen de fruitteelt al ruimschoots bewezen en zijn ook voor garagebedrijven goed inzetbaar. 
 
Hoewel hagelbuien het vaakst vallen tussen mei en juli, kunnen ze op elk moment van het jaar voorkomen. Als gevolg van klimaatverandering neemt de afgelopen jaren niet alleen het aantal hagelbuien toe, maar ook de intensiteit ervan. Dit leidt tot een toenemende schadelast bij bedrijven die standaard veel auto’s buiten hebben staan. Het gaat daarbij vooral om schade aan daken, motorkappen, voorruiten, spiegels en verlichting. Het gebruik van hagelnetten, ontwikkeld in de landbouw om schade aan de oogst te voorkomen, kan die schadelast aanzienlijk terugdringen.
 
Volgens Gerard Woldendorp, Specialist Underwriter Garage bij MS Amlin, heeft het inzetten van hagelnetten meerdere voordelen. “Voertuigen stallen onder een hagelnet beschermt tegen hagelschade. Het inzetten van hagelnetten draagt daarmee direct bij aan de bedrijfscontinuïteit, omdat je niet na een hagelbui een groot deel van de buiten gestalde voorraad naar een schadeherstelbedrijf hoeft te brengen. Daar komt nog bij dat hagelnetten voertuigen óók tegen zonlicht, stof en vuil beschermen.”
 
Goede kwaliteit 
Hoewel binnen parkeren, in een garage of onder een carport, nog steeds de beste garantie biedt tegen extreme weersomstandigheden zoals hagel, denkt MS Amlin met de introductie van hagelnetten bij haar klanten toch een aanzienlijke beperking van de jaarlijkse schadelast te kunnen realiseren. Wel dienen bedrijven erop te letten dat ze hagelnetten van goede kwaliteit monteren, en bij die montage de geldende bouwvoorschriften in acht nemen. Woldendorp: “Besparen op kwaliteit werkt averechts: goedkope netten beschermen onvoldoende, gaan niet lang mee en moeten dus geregeld vervangen worden en zijn daar bij ook niet duurzaam.” CarProtection Holland levert bewezen hoogstaande kwaliteit en is daarmee een sterke partner voor MS Amlin.
 
De hagelnetten passen perfect in de strategie voor de garageverzekeringen van MS Amlin waarbij preventie een grote rol inneemt. Woldendorp: “Met onze expertise kunnen we garagebedrijven helpen hun risico’s te beperken en zo deze bedrijven verzekerbaar te houden. Een bijkomend voordeel is dat preventieve maatregelen op de lange termijn vrijwel altijd kostenbesparend zijn. Dit zie je bij de hagelnetten terug in het vervallen van het eigen risico en in bepaalde gevallen zelfs een verlaging van de premie.”
Geplaatst op 21-09-2022
Share on: