Naleving van regelgeving en Open Finance: de ultieme evenwichtsoefening

Hoe maken ondernemingen gebruik van de onbeperkte mogelijkheden van Open Finance zonder de wettelijke vereisten uit het oog te verliezen? Die vraag staat centraal bij tijdens Hyarchis Connect, het halfjaarlijkse seminar voor professionals in de financiële wereld, op 11 oktober.

Open Finance bouwt verder op het principe van Open Banking: het is het idee dat consumenten hun financiële data (van banken, maar ook van andere dienstverleners) ter beschikking stellen aan derde partijen. Door financiële data te combineren, krijgen die partijen beter inzicht in de financiële situatie van hun klanten. Daardoor kunnen zij nieuwe diensten aanbieden, zoals persoonlijker financieel advies en maatwerk in financiële planning.

Tijdens Hyarchis Connect zal Emanuel van Praag, advocaat financieel recht en tevens hoogleraar Financiële Technologie en Recht, de drie principes toelichten die ten grondslag liggen aan Open Finance: dataportabiliteit, machine readability en data recycling.

Adriaan Hoogduijn, CEO van Hyarchis, zal ingaan op de vraag hoe het uitwisselen van klantgevoelige gegevens tussen verschillende partijen zich verhoudt tot wet- en regelgeving op het gebied van privacy. Naarmate bedrijven meer gegevens van klanten bezitten, wordt ook het risico groter dat zij beschikken over data die zij op grond van bijvoorbeeld de AVG niet mogen hebben. Een verschuiving van Big Data naar Good Data is volgens Hoogduijn de oplossing voor deze evenwichtsoefening.

Aansluitend is een paneldiscussie met bijdragen van Van Praag, Hoogduijn en Steven de Boer, Prisma Cloud Solutions Architect bij Palo Alto Networks, Owen Roderik Strijland, Managing Director Financial Services van Protiviti en Thomas van Zuijlen, Chief Experience Officer van Hyarchis.

Het online seminar vindt plaats op dinsdag 11 oktober, van 12.30 uur tot 13.45 uur.

Geïnteresseerden kunnen zich kosteloos aanmelden op de site van Hyarchis:
 

Geplaatst op 20-09-2022

< VorigeVolgende >


Share on: