Oktober is de European Cyber Security Month 2022

Over enkele dagen, op 1 oktober, begint de European Cyber Security Month (ECSM). Voor het tiende achtereenvolgende jaar werkt het Agentschap voor cyberbeveiliging van de Europese Unie (ENISA) samen met de Commissie en de lidstaten aan de uitvoering van #CyberSecMonth.

De European Cyber Security Month is een jaarlijkse campagne van de EU om cyberbeveiliging onder EU-burgers en -organisaties te bevorderen en actuele informatie over online beveiliging te verstrekken door middel van bewustmakingsactiviteiten.
De ECSM-campagne wordt gecoördineerd door het Agentschap voor cyberbeveiliging van de Europese Unie (ENISA) en de Europese Commissie, en ondersteund door de EU-lidstaten en honderden partners (regeringen, universiteiten, denktanks, ngo's, beroepsverenigingen, particuliere bedrijven) uit Europa en daarbuiten.

Elk jaar vinden gedurende de hele maand oktober in heel Europa honderden activiteiten plaats, zoals conferenties, workshops, opleidingen, webinars, presentaties en meer, om digitale veiligheid en cyberhygiëne te bevorderen.

Het EU-Agentschap voor cyberbeveiliging coördineert de organisatie van de ECSM-campagne door op te treden als 'spil' voor alle deelnemende lidstaten en EU-instellingen, en door deskundige suggesties te doen, synergieën tot stand te brengen en gemeenschappelijke berichtgeving onder EU-burgers, bedrijven en overheidsdiensten te bevorderen. Het Agentschap publiceert ook nieuw materiaal en geeft deskundig advies over verschillende cyberbeveiligingsonderwerpen voor het publiek van de lidstaten.

Alert Online van Veilig Internetten.nl is een partnernetwerk dat zich vooral tijdens de European Cyber Security Month in oktober richt op de cybersecurity en cyberweerbaarheid in Nederland. 

 
Geplaatst op 27-09-2022

< VorigeVolgende >


Share on: