Schade-expert Wijtze Visser terug naar Arntz | van Helden

Register-Expert Wijtze Visser is na een jaar weer terug op het honk. De in landmaterieel, werkmaterieel en technische installaties gespecialiseerde schade-expert is op 1 september weer opnieuw in dienst getreden bij Arntz | van Helden. Hij zal werkzaam zijn vanuit de vestiging in Nieuwleusen.

Direct na het afronden van de HBO-opleiding Autotechniek rolde Wijtze het expertisevak in. Hij startte zijn carrière in 1991 bij Hettema en Disselkoen als schade-expert, gespecialiseerd in mobiele voertuigen. Wijtze is altijd in deze sector werkzaam geweest en wist zijn takenpakket uit te breiden tot schades aan land- en werkmaterieel en technische installaties.
 

Wijtze: “Het niveau van de werkzaamheden is vooral erg gestegen toen ik in 2007 bij Krijgsman in dienst trad. Die upgrade heb ik na de overname van Krijgsman door Arntz | van Helden kunnen voortzetten. Ook Arntz was in dezelfde sector werkzaam, zodat dit voor mij prachtig aansloot. Ik heb altijd met heel veel plezier bij Arntz gewerkt. Qua karakters passen alle collega’s goed bij elkaar. Toen ik echter gevraagd werd door een oud-collega met een wat kleiner bureau heb ik in augustus 2021 de switch gemaakt, omdat ik ook wel eens bij een bureau wilde werken dat ook als contra-expert optreedt. Ik ben echter tot de conclusie gekomen dat het contra-expertisewerk minder goed bij mij past. Een gedupeerde is een incidentele klant die je na afronding van de schade nooit meer tegenkomt. Mijn kracht ligt bij het leggen van de verbinding met alle stakeholders, waaronder opdrachtgevers, gedupeerden en reparateurs. Bij het maken van een gedegen expertise met alle communicatie eromheen. En dat miste ik.

Afgelopen donderdag was mijn eerste werkdag bij Arntz en het voelde als een warm bad. Als thuiskomen. Nu pas realiseer ik me hoe goed ik het hier altijd gehad heb. Hoeveel vrijheid mij gegund werd en hoeveel vertrouwen ik kreeg. Dat is iets wat ik het afgelopen jaar pas heb gewaardeerd.”

 

Arntz heeft het afgelopen jaar veel ontwikkelingen doorgemaakt. Er is best wel wat jong talent aangenomen en Arntz is voornemens nog meer jongeren aan te trekken. “Ik kijk er enorm naar uit om de laatste jaren van mijn werkzame leven bij Arntz door te brengen. Iedereen werkt hier met liefde voor het vak en dat geeft energie. Ik zie mijzelf wel de rol van mentor op mij nemen en hoop dat ik met mijn ervaring een bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van anderen.

Ik hoop daarnaast dat ik de klantcontacten weer kan oppakken zoals ik die altijd had. Maar met name verheug ik mij op het samenwerken met meer collega’s binnen de divisie landmaterieel. Die is ook alweer gegroeid. Vanuit kantoor Nieuwleusen doen we zowel marine als landmaterieel. Samen met het management wil ik kijken hoe we voor uitbreiding in het noorden van het land kunnen zorgen."

 

 

Over Arntz | van Helden

Arntz | van Helden is een schade-expertise bureau gespecialiseerd in Marine, Landmateriaal, Technische verzekeringen, Transport/Goederen en Pleziervaart. Ook regres en technische schades op het gebied van raceauto’s en elektronica/computers zijn specialisaties van het bedrijf. De Nederlandse vestigingen bevinden zich in Rotterdam, Amsterdam en Nieuwleusen. Het werkgebied van Arntz | van Helden is wereldwijd, want het expertisebureau wordt hoofdzakelijk ingeschakeld als er schade is waar internationaal opererende rederijen, scheepvaart- en aannemingsbedrijven bij betrokken zijn.

Geplaatst op 06-09-2022

< VorigeVolgende >


Share on: