SOCOTEC Nederland neemt CAG Groep over

SOCOTEC Nederland heeft op 4 augustus de in Reeuwijk gevestigde CAG Groep overgenomen. Na de acquisitie van Hanselman Groep en Inpijn Blokpoel Ingenieurs is dit de derde acquisitie binnen een jaar in Nederland van de SOCOTEC Groep. SOCOTEC vertegenwoordigt nu een totale omzet van €45 miljoen.

Links: Fred van der Zee, Directeur Expertises en Inspecties van Hanselman Groep, rechts Coen Piccardt Brouwer, CEO van de CAG Groep.

CAG Groep is al meer dan 25 jaar actief op het gebied van kwaliteitsmanagement van drinkwater, alsmede energie optimalisatie en veiligheid van gebouwen. Het onafhankelijke en toonaangevende Nederlands TIC bedrijf heeft een focus op drinkwater en veiligheid, duurzaamheid en energie-efficiëntie van gebouwen. Het heeft meer dan 170 ingenieurs en technici in dienst die expertise leveren in tal van sectoren, met name voor overheidsinstanties, zorginstellingen en woningcorporaties. In 2021 genereerde het een omzet van €22 miljoen.
 

CAG Groep

“De wetgeving rondom de gezondheid van gebouwen, waaronder energieprestaties, wordt in Nederland steeds verder gereguleerd. Ons land wil in 2050 koolstofneutraal zijn en tot de Europese leiders van de circulaire economie behoren. Dat biedt veel uitdagingen en kansen voor CAG. Om het verschil te kunnen blijven maken moeten we stappen vooruit zetten. Samen met Gate hebben we een koper gezocht die ons hierin kan ondersteunen, en die uiteindelijk in SOCOTEC gevonden,” aldus Coen Piccardt Brouwer, CEO van de CAG Groep. “Een logische keuze. De diensten die wij aanbieden, bestaan bij SOCOTEC al in andere regio’s. We zullen dus kunnen profiteren van een breder netwerk en meer kennis, waardoor we onze opdrachtgevers nog vollediger kunnen ontzorgen. Daarnaast is de positionering van de dochterondernemingen van de groep in Nederland (Inpijn Blokpoel en Hanselman Groep) complementair aan de onze. De nieuwe samenwerkingen die hieruit voort kunnen komen bieden veel mogelijkheden voor onze opdrachtgevers en onze mensen.”

 

Hanselman Groep

Fred van der Zee, Directeur Expertises en Inspecties van Hanselman Groep, over de overname: “Deze strategische overname ondersteunt de marktleidende positie van SOCOTEC Nederland op het gebied van Testen, Inspectie en Certificatie in de sectoren bouw, infrastructuur en milieu.

De overname bevestigt de ambitie van SOCOTEC Nederland om samen met de pijlers Hanselman Groep en Inpijn Blokpoel Ingenieurs op deskundige wijze bij te dragen aan de bedrijfscontinuïteit van onze relaties met een breed scala aan Riks Management, Risk Control en Claims Services naast de levenscyclus van gebouwen en constructies.”

Meer over de ambities van SOCOTEC en Hanselman Groep is te lezen in de coverstory van het SCHADE magazine dat eind vorige week verscheen.

 

Meer informatie over de overname is te lezen in het bericht op de website van SOCOTEC: https://www.socotec.com/media/news/socotec-group-acquisition-netherlands-cag

Geplaatst op 09-09-2022

< VorigeVolgende >


Share on: