SPIE Nederland implementeert nieuw stil alarm-ontruimingsinstallatie

SPIE Nederland B.V. (Business Unit Fire Protection and Security) gaat samenwerken met MultiBel. Fire Protection & Security zal de gecertificeerde stil alarm-ontruimingsinstallatie van MultiBel gaan verkopen en implementeren.

De samenwerking is tot stand gekomen, omdat MultiBel en Fire Protection & Security samen een groot project realiseren met MultiBel als stil-alarm ontruimingsinstallatie. Het nieuwe aan dit systeem is dat het alarmeert via smartphones. SPIE heeft voortaan de stil-alarm ontruimingsinstallatie van MultiBel in haar producten- en dienstenpakket.


Maurits Knopjes, directeur van MultiBel: “We zijn erg blij met deze samenwerking, zeker omdat de klanten hiervan gaan profiteren. MultiBel levert de cloudoplossing en SPIE neemt straks grote delen van de implementatie voor haar rekening, bijvoorbeeld bij het installeren. Door deze samenwerking zijn de lijnen korter, waardoor implementaties sneller kunnen verlopen. Ook is er dan één centraal aanspreekpunt voor de klant. We kijken dan ook met veel vertrouwen en enthousiasme uit naar de toekomst.”


Voordelen
De NEN2572-4 cloudoplossing voor ontruimingsalarmering werkt met smartphones. Daarmee zijn pagers en steunzenders niet meer nodig. Het NEN2575-4 certificaat garandeert dat het systeem voldoet aan Nederlandse en Europese wet- en regelgeving. Het systeem registreert automatisch 24 uur per dag of aan de eisen wordt voldaan. Bij onderbezetting volgt een melding. MultiBel is volledig dubbel uitgevoerd, in geografisch van elkaar gescheiden datacentra. Periodiek worden er pentesten uitgevoerd op de website-toepassing en de mobiele app. Hierdoor wordt een beschikbaarheid van 99,95% gegarandeerd.

Geplaatst op 08-09-2022

< VorigeVolgende >


Share on: