Lemonade verzekeringen vanaf vandaag beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk

Lemonade de digitale, B-corp gecertificeerde verzekeraar die wordt gedreven door artificial intelligence is vanaf maandag 2 oktober ook beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk. Vanaf nu kunnen Britten super gemakkelijk hun verzekering online afsluiten en claims binnen enkele seconden uitbetaald krijgen.

Het Verenigd Koninkrijk is het vierde land in Europa waar Lemonade nu beschikbaar is. Eerder ging Lemonade al live in Duitsland (2019), Nederland (2020) en Frankrijk (2020).

Lemonade startte in 2016 met de verkoop van verzekeringen voor huurders en huiseigenaren in de Verenigde Staten. Vanaf dat moment groeide Lemonade hard in het aantal klanten, lanceerde ze nieuwe producten en breidde ze uit naar Europa. In 2019 vestigden ze hun Europese hoofdkantoor in Amsterdam, waarna een lancering in Nederland natuurlijk niet uit kon blijven. In 2020 werd Lemonade beschikbaar voor de Nederlandse markt met (door Consumentenbond verkozen tot beste) inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering.

Lemonade is een Public Benefit Corporation en gecertificeerde B-Corp. Sociale impact is voor Lemonade geen marketing kletskoek, maar onderdeel van hun missie en businessmodel. Via het Giveback-programma doneert het bedrijf overgebleven premies aan non-profitorganisaties die door Lemonade gebruikers worden aangedragen. Op deze manier steunen ze tientallen goede doelen op het gebied van gelijkheid, klimaat en armoede.

Vanaf vandaag kunnen Britten al voor £4 per maand hun inboedelverzekering bij Lemonade afsluiten. Zonder annuleringskosten en met wereldwijde dekking voor individuele persoonlijke items tot £2000 per stuk en een totale dekking tot £100.000. Gebruikers kunnen verschillende add-ons kiezen om ook mobiele apparaten veilig te houden, gedekt te zijn tegen diefstal of juridische bescherming te krijgen.

Voor Daniel Schreider, Lemonade’s co-CEO en founder, voelt de lancering naar het Verenigd Koninkrijk als thuiskomen: “Zowel verzekeringen ‘as we know it’ als ik komen uit het Verenigd Koninkrijk, dus hier lanceren voelt zowel professioneel als persoonlijk vertrouwd. We geloven dat we de miljoenen huurders in het Verenigd Koninkrijk kunnen helpen met onze directe, transparante, gepersonaliseerde en missie-gedreven verzekering.”


Lemonade betreedt de Britse markt in samenwerking met de Britse verzekeraar Aviva.
"We zijn heel blij dat we zijn gekozen als langetermijnpartner voor Lemonade in het Verenigd Koninkrijk. We delen onze kijk op hoe de digitale wereld, artificial intelligence en data klantervaringen kan transformeren, en de rol die verzekeraars hierin kunnen spelen”, aldus Adam Winslow, CEO van Aviva UK & Ireland General Insurance. “Door onze krachten te bundelen kunnen we ervoor zorgen dat we met ons aantrekkelijke aanbod een bredere doelgroep kunnen aanbieden, waaronder huurders - een snel groeiend segment in de Britse verzekeringsmarkt. In ons 325-jarige bestaan hebben we ons keer op keer aangepast aan een veranderende wereld. Onze samenwerking met Lemonade laat zien dat we dit willen voortzetten.”


“Het koppelen van de sterke punten van Lemonade aan die van Aviva biedt een verzekering die volledig digital-native is én ondersteund wordt door een bedrijf dat Britten al jaren kennen en vertrouwen", voegt Schreiber eraan toe.

Lemonade Insurance NV staat in het Verenigd Koninkrijk onder toezicht van de Financial Conduct Authority (FCA) en wordt daar gereguleerd door de Prudential Regulatory Authority (PRA). In de rest van Europa wordt Lemonade Insurance NV gereguleerd door De Nederlandsche Bank (DNB). Het Europese hoofdkantoor van Lemonade is te vinden in ons eigen Amsterdam.

Geplaatst op 03-10-2022