Verzekeringsarbeidsmarkt; tijdelijke of structurele uitdaging?

De Federatie van Assurantieclub organiseert op dinsdag 1 november een actueel panelgesprek tijdens NEXT LEVEL – powered by AMdag; in DeFabrique in Utrecht. Voorzitter Bert Sonneveld spreekt met twee gasten over de run op talent en professionals in de branche.

Aan tafel
Als gastheer ontvangt Bert Sonneveld, voorzitter van de Federatie van Assurantieclubs:
  • Irene Oerlemans, voorzitter bestuur NVP (netwerk voor HR-professionals) 
  • Michiel van Meer, CHRO Aon Group Netherlands & Aon Service Corporation Europe Middle East & Africa
 
Verzekeringsarbeidsmarkt
Voor de verzekeringsmarkt geldt de laatste maanden een ware run op talent en professionals. AM: staat er vol mee. Starters worden opgeleid en weggekaapt. Professionals stappen – individueel of als team – over naar een branchegenoot. Maar hoe aantrekkelijk is het werken in de verzekeringsbranche? En hoe kan je medewerkers ‘binden en boeien’?
 
Vragen in de markt
De Federatie van Assurantieclubs spreekt hierover – ieder vanuit zijn eigen invalshoek – met twee gasten. Vragen die aan bod komen zijn:
  • Aantrekkelijkheid van de verzekeringsmarkt? Wat is het imago van de markt en individuele bedrijven op de arbeidsmarkt?
  • Is er een probleem? En zo ja, is dat tijdelijk of structureel?
  • Welke HR-instrumenten zijn er om hier succesvol mee om te gaan?
  • Speelt loon - en zeker nu met hoge inflatie - een rol?
  • Wat kan (werken aan) duurzaamheid hieraan kunnen bijdragen? 
Leden
Geïnteresseerd en (bijna) lid van één van de assurantieclubs die aangesloten zijn bij de Federatie? Dan zien we je graag op de NEXT LEVEL – powered by AMdag. 
 
Federatie van Assurantieclubs:
Assurantie Club Zeeland (ACZ), EFD Noord, FDG (Vereniging voor Financiële Dienstverleners Gelderland), FDON (Vereniging voor Financieel Dienstverleners Oost-Nederland), FiDiB (vereniging voor Financiële Dienstverleners Brabant), FiDiZ (Vereniging van Financiële Dienstverleners Zwolle en Omstreken), GSFD (Gooische Sociëteit Financiële Dienstverlening), LAC Zuid Vereniging van financiële dienstverleners en VPV Rotterdam.
 
 
Geplaatst op 24-10-2022