Achmea Innovation Fund investeert in insurtech Alicia Insurance

Het Achmea Innovation Fund heeft een investering gedaan in Alicia Insurance. Deze snelgroeiende insurtech uit Rotterdam is gespecialiseerd in het ontwikkelen en embedded aanbieden van verzekeringen voor zelfstandigen.

De investering sluit aan bij Achmea’s missie om bij te dragen aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken; in dit geval in het domein 'onbezorgd wonen en werken'. Alicia passeert voor het einde van dit jaar de 100.000 verzekerde freelancers.

Alicia, opgericht in 2019, is ervan overtuigd dat de verzekeringsproblematiek van álle freelancers kan worden opgelost. De insurtech biedt op maat gemaakte verzekeringen aan, die in de klantreis worden aangeboden op digitale platformen die freelancers gebruiken. De best passende verzekering wordt daarmee aangeboden op het moment dat de freelancer bijvoorbeeld een werkopdracht aanneemt. Denk aan verzekeringen voor aansprakelijkheid, arbeidsongeschiktheid en rechtsbijstand. 

Samen impact maken voor zelfstandigen 
Katharina Maass, manager van het Achmea Innovation Fund: "De visie van Alicia sluit aan bij de activiteiten die wij ontplooien voor klanten van Achmea (en van onze merken Centraal Beheer, Interpolis en Zilveren Kruis) om de duurzame inzetbaarheid van mensen te vergroten. We zijn enthousiast over deze investering en zijn overtuigd van de impact die we met Alicia kunnen maken. Wij dragen graag bij aan de ambitie van Alicia om eind volgend jaar 1 miljoen freelancers in Europa verzekerd te hebben." 

"Een te grote groep zzp’ers gaat onverzekerd aan het werk. Wij lossen dit probleem op door passende, flexibele verzekeringen te integreren in de online platformen die zzp’ers gebruiken." - Alicia insure - Insurance for freelancers

Behalve het Achmea Innovation Fund kent deze investeringsronde ook nog andere mooie partijen. Hierdoor kan Alicia de volgende fase ingaan, die bestaat uit internationale groei en verbreding van de diensten. Alicia’s CEO Marijn Moerman: "Mensen willen op een andere manier werken dan 30 jaar geleden. Zelfstandig werk is normaal anno 2022, maar voor veel zzp’ers zijn verzekeringen complex, vaak duur en lastig af te sluiten. Wij ervaren dat embedded insurance verzekeren toegankelijk maakt. Voor een relatief laag bedrag per uur kun je zelfstandig werk duurzaam inzetten en lossen we het maatschappelijke probleem van onverzekerde freelancers op. We zijn trots op de investeerders die ons in het huidige investeringsklimaat vertrouwen geven in het waarmaken van onze ambitie."
Geplaatst op 13-12-2022

< VorigeVolgende >


Share on: