Burghgraef van Tiel trekt Annemiek Boks-Schouten aan als risico-inspecteur

Annemiek Boks-Schouten is vanaf 25 november als risicodeskundige in opleiding verbonden aan Burghgraef van Tiel & Partners. Annemiek is tevens de eerste vrouwelijke risico-inspecteur ooit werkzaam voor Burghgraef van Tiel.

Annemiek deed HTS-werktuigbouwkunde en heeft inmiddels tal van verschillende technische functies gehad. Zo is ze als engineer en projectcoördinator werkzaam geweest in de wereld van klimaat-, pomp- en off-shore installaties voor zowel de utiliteitsbouw als de (petrochemische) industrie. Maar het was tijd voor een nieuwe uitdaging.
 

Annemiek is niet anders gewend dan de technische ‘mannen-wereld’ en is hier op haar plek. Wat haar echter steeds minder ging aanspreken was het werken in een projectomgeving. In haar eerdere functies gedijde Annemiek het meest als zij op pad ging: ‘buitenspelen’, zoals zij dat noemt. Zij besloot een carrièreswitch te maken en ging op zoek naar een technische functie waar het werken in het veld een groter deel uitmaakt van haar werkzaamheden.

"Via via werd ik gewezen op de functie van risico-inspecteur en wist dat een dergelijke functie mij goed zou passen. Als risico-inspecteur zal ik veel contact hebben met klanten en zal ik bij veel bedrijven een kijkje in de keuken mogen nemen. Ik zal bovendien steeds weer nieuwe dingen tegenkomen en kan mij blijven ontwikkelen.

Ik loop nu nog mee met ervaren inspecteurs en zal in januari starten met de Opleiding Risicodeskundige van Burghgraef van Tiel. Ik kan niet wachten tot ik zelfstandig mag inspecteren. Dat zullen in het begin de kleinere risico’s zijn." Haar grootste wens? "Ooit de grote industriële risico’s te mogen beoordelen, want dat is de wereld waar ik veel affiniteit mee heb. Voor nu geniet ik van deze leuke baan die me veel energie geeft, in een prettige werkomgeving met leuke collega’s."

 

Geplaatst op 23-12-2022

< VorigeVolgende >


Share on: