Marie-Hélène Berghuijs treedt toe als partner bij Eversheds Sutherland

Advocaten- en notariskantoor Eversheds Sutherland heeft een versterking van haar Nederlandse team aangekondigd met de benoeming van litigation specialist Marie-Hélène Berghuijs. Marie-Hélène heeft een brede achtergrond in corporate en commercial litigation.

Marie-Hélène zal zich in het nieuwe jaar aansluiten bij de huidige litigation lead partner Yuri Wehrmeijer in Amsterdam om de geschillencapaciteit van het Nederlandse kantoor aanzienlijk uit te breiden. Zij brengt bijzondere expertise mee op gespecialiseerde gebieden zoals energiegeschillen, insolventie en arbitrage, die de bestaande capaciteiten van het huidige zevenkoppige team perfect aanvullen in een tijd van klantengroei.

Na haar opleiding bij Stibbe in complexe internationale civiele geschillen, corporate litigation, verbintenissenrecht en eigendomsrecht, was zij vervolgens stichtend lid van haar eigen kantoor TOON Advocaten.

De aanstelling van Marie-Hélène is een duidelijk bewijs van een strategische investering in zowel de Nederlandse praktijk als het litigation team van het kantoor. Zowel het kantoor als de praktijk zijn in de afgelopen vier jaar zodanig gegroeid dat zij hun cliënten het volledige scala aan mogelijkheden van een wereldwijd opererend kantoor kunnen bieden. Het aantrekken van een tweede litigation partner is een belangrijk aspect om deze groei voort te zetten.

Thera Adam van Straaten, Senior Office Partner Nederland, Eversheds Sutherland: "Ik ben verheugd Marie-Hélène in ons team te verwelkomen. Zij brengt zowel een brede proceservaring als een breed scala aan vaardigheden met zich mee - op een moment dat wij streven naar groei van ons aanbod in Nederland. Het is ook een spannende tijd voor ons team, vooral met de aanstaande verhuizing van ons Amsterdamse kantoor naar de Tower Ten in het WTC in het nieuwe jaar. De toevoeging van Marie-Hélène's capaciteiten zal ons Nederlandse kantoor in bredere zin versterken."

Helen Thomas, European Managing Partner, Eversheds Sutherland: "Marie-Hélène voegt zich bij ons op een moment dat onze cliënten met steeds complexere problemen te maken krijgen, die een diepgaande kennis van onze advocaten vereisen om hen te helpen navigeren en oplossingen te vinden. We hebben dit jaar een aantal strategische aanwervingen gedaan in Europa, waaruit onze ambitieuze groeiplannen blijken en onze inzet voor de investeringen die deze plannen kunnen verwezenlijken."

Marie-Hélène Berghuijs: "Ik ben erg enthousiast om bij Eversheds Sutherland aan de slag te gaan in zo'n tijd van groei en uitbreiding. Dit biedt een unieke kans om een procespraktijk verder te helpen ontwikkelen binnen een toonaangevend internationaal kantoor dat bekend staat om de uitzonderlijke kwaliteit van zijn werk. Samen met het bekwame bestaande team kijk ik uit naar de mogelijkheden om mijn ervaring te gebruiken om ons cliëntenwerk te helpen verbreden, met name rond de groeiende vraag naar internationale arbitrage en energiegeschillen."
 
Eversheds Sutherland (Netherlands) BV is een advocatenkantoor met kantoren in Amsterdam en Rotterdam. Zij zijn een bedrijf met een ondernemende aanpak. Het kantoor maakt deel uit van Eversheds Sutherland, een organisatie met 70+ kantoren en meer dan 3.000 deskundige juristen. Zo kunnen wij onze kennis van markten en juridische kwesties op internationaal niveau delen en inzetten, terwijl wij onze cliënten wereldwijd hoogwaardig advies bieden.
 
Bij Eversheds Sutherland Nederland werken ongeveer 90 medewerkers met een breed scala aan expertise. Dagelijks adviseren zij middelgrote, grote en beursgenoteerde ondernemingen, zowel nationaal als internationaal. Ook rekenen zij een aantal overheidsinstanties, overheden en non-profitorganisaties tot onze cliënten.
 
Geplaatst op 19-12-2022

< VorigeVolgende >


Share on: