Munich Re maakt verzekeren van koraalrif op Hawaii mogelijk

Een innovatief verzekeringsproduct van Munich RE dat een vorm van bescherming biedt om herstel te financieren na stormschade aan koraalriffen, wordt nu ook van toepassing op Hawaï, aldus bemiddelaar WTW.

In samenwerking met The Nature Conservancy heeft WTW de parametrische koraalrifverzekering voor het eerst in de Verenigde Staten gelanceerd. De koraalrifverzekering was oorspronkelijk gelanceerd in Mexico en vervolgens uitgebreid om ook het Meso-Amerikaanse rif systeem te dekken. Schade aangericht door orkaan Lisa, die op 2 november in Belize aan land kwam, heeft de parametrische verzekering in werking gesteld. Nu lijkt de dekking breder ingang te vinden, aangezien Munich Re een polis aanbiedt voor Hawaï.
 
De tropische cycloonverzekering kan in werking treden bij windsnelheden van 50 knopen (57 mph), als ze zich voldoende dicht bij riffen voordoen.
 
De verzekering kan nu tot 2 miljoen US dollar snel uitkeren om reparaties en herstel van riffen na een stormschade te financieren en noodhulp te vergemakkelijken. Financiers zoals de Bank of America Foundation en de Howden Group Foundation steunen de lancering van de parametrische rif-verzekeringspolis van Hawaï, die tijdens het orkaanseizoen van 2023 in werking zal treden.
 
The Nature Conservancy is verheugd om de eerste verzekeringspolis voor koraalriffen in de Verenigde Staten te lanceren. Hawai'i zijn geworteld in het milieu, de gezondheid van de kusten en gemeenschappen is direct verbonden met de gezondheid van de koraalriffen rond de eilanden. Door te investeren in de natuur tonen verzekerings- en financiële partners de waarde ervan aan als een essentiële natuurlijke, culturele en economische hulpbron."
 
Nu klimaatveranderingsgerelateerde natuurrampen in omvang en frequentie toenemen, kan dit soort baanbrekende oplossingen de snelle inzet van middelen mogelijk maken om kritieke ecosystemen te helpen herstellen na een orkaan.
 
Geplaatst op 06-12-2022

< VorigeVolgende >


Share on: