Stijgende premies voor autoverzekeringen

Dit jaar zijn autoverzekeringen al duurder geworden, maar de verwachting is dat de premies van autoverzekeringen in 2023 nog verder zullen stijgen, aldus deskundigen tegenover radiozender BNR. Directeur Johan van den Neste van Univé Schade heeft het over premies die dit jaar inmiddels tussen de 7 procent en 11 procent zijn gestegen.

De kostenstijging bij schadeherstelbedrijven door de hoge inflatie zullen naar verwachting pas in 2023 op grote schaal worden doorberekend in de verzekeringspremies. Dit zou ertoe kunnen leiden dat de premiestijging van autoverzekeringen in het jaar 2023 nog veel hoger worden. Directeur Hans De Kok van financiële vergelijker Pricewise laat aan BNR weten dat wat er dit jaar gebeurt met de premies van autoverzekeringen slechts een ‘stilte voor de storm’ is.

 

Stijgende premies
Directeur Arno Schenk van onderzoeksbureau Trend-RX geeft aan bij BNR dat de hogere kosten voor schadeherstel zeker een rol spelen, maar dat is het niet alleen, volgens Arno Schenk grijpen verzekeraars de kostenstijging aan om de premies te verhogen, omdat de Nederlandse autoverzekeringsmarkt voor een groot deel niet rendeert 


Autoverzekering.nl heeft al in oktober melding gemaakt van stijgende premies in 2022. Vanwege de hoge inflatie is te verwachten dat ook de autopremies omhoog gaan, wat momenteel nog beperkt blijft tot de casco verzekeringen.


De gemiddelde toename is 6,8 procent voor een WA-verzekering met beperkt casco, daarmee is deze premie het sterkste toegenomen. Die verzekering dekt de schade die automobilisten bij anderen veroorzaken en een deel van de schade die op niemand te verhalen is. De premie voor alleen een WA-verzekering is gestegen met 1,3 procent. Een autoverzekering met volledige dekking, is juist iets goedkoper geworden.

Bron: BNR
Geplaatst op 09-12-2022

< Vorige


Share on: