VanBreda neemt Havelaar & van Stolk en Helviass Verzekeringen over

Per 1 januari 2023 worden makelaarskantoor Havelaar & van Stolk B.V. en volmachtbedrijf Helviass Verzekeringen B.V. overgenomen door Vanbreda Nederland. Met deze overname bundelen de bedrijven hun krachten als het gaat om kennis over risicomanagement op de zakelijke markt, schaalvergroting en inkoopkracht.

Complementaire dienstverlening
Havelaar & van Stolk is gevestigd in Rotterdam en adviseert grote en kleine bedrijven in diverse marktsectoren. Daarnaast is Havelaar & van Stolk ook actief als serviceprovider voor aangesloten intermediairbedrijven. "De dienstverlening van Havelaar & van Stolk en Helviass Verzekeringen is complementair aan die van Vanbreda en sluit aan op onze strategie voor de toekomst. Wij zijn dan ook blij met deze aanwinst, waarmee we verder invulling geven aan onze groeiambities" aldus Coen van Ham, algemeen directeur Vanbreda Nederland. 
 
Gedeelde visie en werkwijze
Havelaar & van Stolk en Vanbreda passen goed bij elkaar. Valentina Visser, algemeen directeur Havelaar & van Stolk: "Wij adviseren beide op de (groot)zakelijke markt en hebben diverse proposities voor doelgroepen. Hier kunnen we elkaar verder aanvullen en versterken. Samen gaan wij Serviceproviding aan onze subagenten verder uitbouwen voor zowel beurs als volmacht. Wij zijn blij met een partner als Vanbreda, een familiebedrijf dat zijn focus heeft op het klantbelang en gericht is op de lange termijn."

Transactie 
Vanbreda Nederland neemt 100% van de aandelen in Havelaar & van Stolk en Helviass Verzekeringen over van Allianz Nederland Groep N.V.. Allianz verkrijgt een minderheidsaandeel in Vanbreda Nederland en blijft op die wijze verbonden met het intermediaire distributiekanaal. Vanbreda Nederland blijft daarbij ongebonden en onafhankelijk advies geven aan haar klanten. Om dit te borgen, zijn er heldere afspraken vastgelegd.
 
De transactie is onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichtsautoriteiten en advies van de ondernemingsraad van Allianz over de voorgenomen transactie. Naar verwachting kan de overname vervolgens begin 2023 worden afgerond.
 
Voorlopig onder eigen naam verder
Voorlopig gaan Havelaar & van Stolk en Helviass Verzekeringen verder onder eigen naam met Valentina Visser als algemeen directeur. Het komende jaar wordt gekeken hoe beide bedrijven  geïntegreerd worden in Vanbreda Nederland. Het uitgangspunt hierbij is dat er plaats is en blijft voor alle medewerkers. 
 
Vanbreda Nederland
Na afronding van de transactie zal Vanbreda Nederland actief zijn met vier bedrijven:
  • Vanbreda Risk & Benefits en NLG Arbo te Gouda;
  • Havelaar & van Stolk te Rotterdam;
  • Helviass verzekeringen te Rotterdam;
  • Insucare en ArboTeam te Eindhoven.
.
Geplaatst op 07-12-2022

< VorigeVolgende >


Share on: