40-jarig jubileum voor de A.B.B.S.

Op 9 en 10 juni viert de Amsterdamse Beurs Brand Sociëteit A.B.B.S. haar 40-jarig bestaan. De A.B.B.S. is een branchevereniging voor verzekeraars, (her)verzekeringsmakelaars, schade-experts, taxateurs en advocaten werkzaam binnen de co-assurantie Brand.

Het bestuur. V.l.n.r. voorzitter Michael Blonk, penningmeester Jacqueline Bolijn, secretaris Frank de Graaf (foto ZZindi Corporate Communicatie).
 

De branchevereniging werd in 1983 opgericht met als doel om onderwerpen die op de assurantiebeurs spelen met elkaar te bespreken en kennis over te dragen. De sociëteit was ooit gelieerd aan de Amsterdamse Assurantiebeurs. Na het verdwijnen van de Amsterdamse assurantiebeurs eind 2003 bleef de sociëteit bestaan. Leden hadden namelijk meer dan ooit behoefte om met elkaar onderwerpen te bespreken die het vakgebied raken.


Voorzitter Michael Blonk: “Als je lid bent, dan heb je via de sociëteit snel toegang tot een interessant netwerk van beslissers in de markt. Tijdens de maandelijkse bijeenkomsten deel je kennis, leer je van elkaar en discussieer je met elkaar. Daardoor leer je elkaar goed kennen en zakendoen gaat nu eenmaal gemakkelijker als je elkaar zo nu en dan ook persoonlijk ontmoet.
Iedere derde maandag van de maand vindt er zo’n bijeenkomst plaats waar onderwerpen worden behandeld die betrekking hebben op het vak. Bijeenkomsten duren gemiddeld drie uur en worden afgesloten met een eenvoudige maaltijd. Er is meer dan voldoende gelegenheid tot netwerken voor en na het officiële gedeelte. Omdat wij niet zo heel groot zijn, is het relatief gemakkelijk om elkaar beter te leren kennen. Wij merken dat leden dit nog steeds waarderen.

Tien jaar geleden zijn we als club naar Parijs geweest om het 30-jarig jubileum te vieren. Begin juni zullen wij met alle leden op een plek, die we nu nog even geheimgehouden, het jubileum vieren. Eén ding kan ik wel alvast verklappen: we vieren het dit keer in Nederland.

De A.B.B.S. telt op dit moment zo’n kleine 100 leden. Moesten nieuwe leden in het verleden een leidinggevende positie bekleden en voorgedragen worden door twee bestaande leden, tegenwoordig staat de netwerkorganisatie open voor eenieder die werkzaam is in de co-assurantie Brand en over enkele jaren werkervaring binnen de branche beschikt. Dus ook zonder voordracht en zonder leidinggevende positie is men van harte welkom.”


 
Door Cindy van der Helm
Geplaatst op 20-01-2023

Volgende >


Share on: