Aandeelhouders a.s.r. stemmen in met samenvoeging a.s.r. en Aegon Nederland

Tijdens de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA) die dinsdag 17 januari werd gehouden, hebben de aandeelhouders van a.s.r. ingestemd met de verwerving door a.s.r. van de aandelen van Aegon Nederland N.V. en daarmee de samenvoeging van beide bedrijven. Ook is het voornemen van de Raad van Commissarissen gedeeld tot verlenging van de benoemingstermijn van Jos Baeten als CEO van a.s.r. en is ingestemd met de benoeming van Daniƫlle Jansen Heijtmajer en Lard Friese tot lid van de Raad van Commissarissen van a.s.r.

Met de voorwaardelijke herbenoeming van Jos Baeten vanaf de closing van de transactie tot de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van 2026, blijft de Raad van Bestuur bestaan uit drie leden: 
 

  • Jos Baeten (voorzitter)
  • Ewout Hollegien (CFO)
  • Ingrid de Swart (COO/CTO)

De aandeelhouders hebben daarnaast ingestemd met de voorwaardelijke benoeming van Daniëlle Jansen Heijtmajer en Lard Friese tot lid van de Raad van Commissarissen (RvC) van ASR Nederland N.V. (a.s.r.). De aandeelhouders kregen tijdens de BAVA de mogelijkheid om kennis te maken met Daniëlle Jansen Heijtmajer en Lard Friese en om vragen te stellen. De benoeming gaat in met ingang van de closing van de transactie en geldt voor een periode van vier jaar. Hiermee wordt de RvC vanaf de closing uitgebreid van vijf naar zeven leden.

Het op 27 oktober 2022 aangekondigde voornemen tot de samenvoeging van Aegon Nederland met a.s.r. kon op een instemming van 99.9% van de BAVA rekenen. Daarmee kan de volgende stap worden gezet richting de samenvoeging van de verzekeraars, waarvan de closing van de transactie gepland staat voor juli 2023. De transactie is verder onder voorbehoud van goedkeuring van De Nederlandsche Bank, De Europese Centrale Bank en de Autoriteit Consument en Markt. a.s.r. en Aegon Group werken nauw samen om aan deze voorwaarden voor de afronding van de transactie te voldoen.

Op de BAVA was in totaal 74,98% van het totale geplaatste, stemgerechtigde aandelenkapitaal aanwezig of vertegenwoordigd. De uitslag van de stemming is bekendgemaakt op de website.

 

Geplaatst op 18-01-2023
Share on: