Allianz en Bridgestone kondigen pan-Europese samenwerking aan

Allianz Partners en Bridgestone EMIA hebben besloten hun krachten te bundelen om samen een aanbod te creëren rond hun belangrijkste expertisegebieden: banden en verzekeringen. Startpunt van de commerciële samenwerking is de ontwikkeling van een bandenverzekeringsprogramma voor Bridgestone's bestaande en nieuwe klanten voor vrachtwagen- en busparken.

Het programma is volledig uitgerold in Italië en wordt getest in Frankrijk, Duitsland en de Benelux. Met het bandenverzekeringsprogramma is de vervanging van lekke banden, veroorzaakt door scherpe voorwerpen of door aanrijding met de stoeprand, verzekerd. Deze schadegevallen zijn doorgaans niet gedekt.

De eerste samenwerking tussen Allianz en Bridgestone dateert van 2021 en was gericht op werknemers in Frankrijk. Zo kregen werknemers van Allianz France speciale Bridgestone-bandenaanbiedingen en onderhoudscontroles of verzekeringsdiensten van Allianz France voor het eigen wagenpark van Bridgestone. De partners werken momenteel ook aan andere gezamenlijke projecten, zoals de uitbreiding van het bandenverzekeringsprogramma naar personenauto's. 
 
"We zijn erg trots op de samenwerking met Bridgestone. We hebben vergelijkbare ambities en vergelijkbare waarden, aangezien we allebei Officiële Wereldwijde Olympische & Paralympische Partners zijn. We kijken ernaar uit om onze samenwerking met Bridgestone in de komende maanden te versterken. Het is de gezamenlijke ambitie om onze klanten op een gemakkelijke en eenvoudige manier gemoedsrust te bieden", zegt Jean-Marc Pailhol, Chief Officer Global Strategic Partnerships en bestuurslid bij Allianz Partners. 
 
"Het bandenverzekeringsprogramma is een uitbreiding van een bestaand aanbod dat onze klanten gemak biedt. Daarom is de samenwerking met Allianz volledig in lijn met de Bridgestone E8 verbintenis die definieert hoe wij maatschappelijke meerwaarde willen leveren. Dit partnerschap weerspiegelt onze ambitie om nieuwe soorten partnerschappen aan te gaan terwijl we blijven transformeren om wereldwijd marktleider te zijn op het gebied van banden en duurzame mobiliteitsoplossingen", zegt Thierry Jupsin, VP Brands & Marketing, Bridgestone EMIA.
 
Geplaatst op 30-01-2023

< VorigeVolgende >


Share on: