Combinatie van live cameratoezicht en AI voorkomt inbraken en vandalisme

Door de combinatie van live cameratoezicht en kunstmatige intelligentie (AI) heeft het Nederlandse beveiligingsbedrijf WePrevent het afgelopen jaar tientallen inbraken en allerlei vormen van vandalisme bij bedrijfspanden en woningen kunnen voorkomen.

Bij de innovatieve werkwijze kijken streng gescreende en goed getrainde operators 24/7 naar de live-beelden van beveiligingscamera’s. Daarnaast kijkt door AI bestuurde software continu mee en detecteert elke menselijke beweging in of rond huizen en bedrijven. Die live-beelden worden in zo’n geval direct aan de operators getoond. Die kunnen meteen een sirene aanzetten, via luidsprekers mensen aanspreken en ter plekke de bewaking of de politie waarschuwen. Zo worden allerlei vormen van criminaliteit voorkomen. Bij veel andere beveiligingscamera’s worden de beelden pas achteraf bekeken, als het al te laat is. 

De operators bekijken de live-beelden vanuit de meldkamer, door WePrevent ‘watchcenter’ genoemd. Eind vorig jaar heeft het bedrijf een nieuw state-of-the-art watchcenter geopend in Bulgarije. Volgens WePrevent heeft dat land een uitstekende infrastructuur, razendsnel en betrouwbaar internet en goede beveiligingsmensen en zijn de kosten daar nog beheersbaar. 
De nieuwe meldkamer voldoet aan de hoogste standaarden in de EU en heeft eind 2022 de NEN EN 50518 certificering gekregen voor Monitoring en Alarmontvangst-centrales. 

Het afgelopen jaar is ook de directie versterkt met CEO Bas Hertz, medeoprichter van de D&B Facility Group, en CFO/COO Reinier Otten, eerder werkzaam bij Unilever en AKZO Nobel. Met beide bestuurders aan boord wil WePrevent in 2023 zijn diensten verder uitbreiden.
Geplaatst op 17-01-2023

< VorigeVolgende >


Share on: