Insurtech Superscript scoort 45 miljoen pond voor transformatie mkb-verzekeringen

Digital-first verzekeringsaanbieder voor kleine bedrijven en snelgroeiende techbedrijven Insurtech Superscript, heeft een Serie B-financieringsronde van 45 miljoen pond (54 miljoen dollar) afgerond. De ronde werd geleid door bestaande investeerder BHL UK. Nieuwe investeerder en Fortune 500-verzekeraar The Hartford en andere bestaande investeerders, waaronder Concentric, namen ook deel.

De co-founders van Superscript: Ben Rose, Chief Underwriting Officer (l), and Cameron Shearer, CEO (r). 

Superscript dekt zowel eenvoudige als complexe risico's door middel van een zeer persoonlijke ervaring en een grote mate van klantbetrokkenheid. Dit wordt mogelijk gemaakt door de eigen triagingtechnologie en het unieke multi-carriermodel, dat toegang geeft tot de capaciteit van verzekeraars in brede markten en regio's. Moderne bedrijven met complexe risico's krijgen dekking op maat via de advies- en bemiddelingsdienst, bekend als SuperscriptQ. Minder complexe bedrijven kunnen zich via het online platform in enkele minuten verzekeren.

 

Superscript heeft sinds zijn Series A een sterke groei doorgemaakt, met een meer dan vervijfvoudiging van zijn klantenbestand en belangrijke partners zoals Amazon Business en Virgin Money Bank. Het werd de eerste Britse insurtech die in 2020 een Lloyd's of London makelaarslicentie kreeg en lanceerde vorig jaar het eerste door Lloyd's gesteunde product voor digitale activabedrijven. Superscript opende ook een kantoor in Rotterdam om de groeiplannen in Europa te ondersteunen.

 

De financiering zal worden gebruikt om de capaciteiten van Superscript op het gebied van acceptatie en bemiddeling verder te ontwikkelen, versterkt door machine learning, en om het aanbod van dynamische verzekeringsproducten en -diensten voor internationale distributie uit te breiden. Ook zal de nadruk liggen op het uitbouwen van de bestaande capaciteiten op het gebied van ingebedde partnerschappen.

Cameron Shearer, CEO en medeoprichter van Superscript: "In de context van een uitdagende macro-economische omgeving en een verschuiving in de wereldwijde belangstelling van investeerders, betekent deze financieringsronde een enorme blijk van vertrouwen in wat we bij Superscript aan het opbouwen zijn. De flexibiliteit, het maatwerk en de betaalbaarheid die wij bieden, plaatsen ons in een unieke positie om tegemoet te komen aan de verzekeringsbehoeften van kleine ondernemingen in turbulente tijden, nu zij dit jaar de economische uitdagingen het hoofd moeten bieden.

De internationale aanwezigheid van onze investeerders zal ons in de toekomst helpen groeien, terwijl we onze missie voortzetten om de wereldleider in mkb-verzekeringen te worden."

Door Cindy van der Helm
Geplaatst op 13-01-2023

< VorigeVolgende >


Share on: