Nieuwe directie OOM Verzekeringen

Edwin Kreikamp en René Aertssen vormen sinds 1 januari 2023 de nieuwe directie van OOM Verzekeringen. Kreikamp in de rol van algemeen directeur en Aertssen startte afgelopen oktober als directeur financiën en risicomanagement.

Met de komst van de nieuwe directieleden verwacht OOM Verzekeringen te kunnen blijven voldoen aan de behoeften van de klant in een snel veranderende wereld. ‘De ontwikkelingen op onder andere het gebied van IT, klimaat en de oorlog in Oekraïne maken dat wij als verzekeraar veerkrachtig en flexibel moeten zijn’, legt RvC-voorzitter Dolf Kamermans uit. ‘Edwin en René begrijpen dit als geen ander. Hun kennis en ervaring zorgen voor de frisse wind die wij als organisatie nodig hebben’. 

Kreikamp (51) heeft een sterke achtergrond in de verzekeringsbranche. Hij bekleedde diverse directie- en managementfuncties bij a.s.r. en AEGON op het gebied van verzekeringen en pensioenen. Aertssen (50) heeft eveneens zijn sporen verdiend in de wereld van verzekeringen met verschillende senior managementfuncties in het domein van financiën en risicomanagement. Hij werkte onder meer bij Achmea en a.s.r. 

De kersverse directieleden kijken met veel vertrouwen naar de uitdagingen die er liggen. ‘De maatschappelijke ontwikkelingen zorgen voor behoorlijk wat onzekerheid, maar bij OOM zijn we niet anders gewend. Onze kracht is juist om in te spelen op deze trends en klanten blijvend van passende oplossingen te voorzien, ook in tijden van toenemende instabiliteit. Wij kennen de risico’s van haver tot gort, dat zit diep geworteld in ons DNA’, aldus Kreikamp en Aertssen in een gezamenlijk statement.

Kreikamp en Aertssen volgen Marga Purvis en Arjen Korteweg op. Zij namen beiden na dertien jaar dienstverband in 2022 afscheid van de organisatie.

OOM Verzekeringen is een gespecialiseerde verzekeraar. Het bedrijf uit Rijswijk verzekert al meer dan 80 jaar bijzondere risico’s. OOM Verzekeringen biedt o.a. ziektekostenverzekeringen voor Nederlanders die voor langere tijd naar het buitenland gaan en voor buitenlanders die naar Nederland komen. Daarnaast verzekert OOM bijzondere gebouwen en objecten zoals een strandpaviljoen, tiny house of achtergebleven woonhuis tegen o.a. brand, inbraak en vandalisme. 
Geplaatst op 18-01-2023
Share on: