Straco neemt Welten Groep over van One Two Capital

De Belgische private equity groep Straco heeft per 30 december 2022 Welten Groep overgenomen van One Two Capital. Welten Groep heeft met de ondersteuning van One Two Capital een versnelde groei doorgemaakt en is een toonaangevende finance detacheerder en opleider in Nederland. Tot de Welten Groep behoren detacheerders Welten, Bold People en Carrierecafe en financieel opleidingsinstituut Dukers & Baelemans.

Foto: ​Chris Baelemans

Chris Baelemans, CEO van Welten Groep: “Nu we een winnend opleidings- en detacheringsmodel voor de financiële sector in Nederland hebben ontwikkeld, willen we onze dienstverlening verder verbreden en zoeken we actief naar aanpalende markten. Zo blijven we bouwen aan de meest inspirerende finance community in Nederland. Naast banken, verzekeraars en pensioeninstellingen matchen we financieel talent in toenemende mate aan organisaties in het publieke domein. Door daarbovenop ook internationaal te groeien, bieden we onze finance professionals nog meer carrièreperspectief. Straco helpt ons die internationale droom te verwezenlijken.” 


Maarten Peers, Managing Partner van Straco: “We zoeken heel gericht naar groeibriljanten als Welten in de Europese markt. De groei en ontwikkeling die Welten de afgelopen periode heeft laten zien, is indrukwekkend. We geloven in de strategie van de onderneming en staan volledig achter de ambitie en groeiplannen van het management van Welten. De overname van Welten markeert Straco’s tweede grote transactie voor het team in Nederland in 2022, onder leiding van Emile van Elen.” Naast de internationale uitbreiding van Welten wil Straco ook serieus inzetten op de verdere digitalisering van de business en eveneens de verbreding van de diensten. 


Casper Bannet, Managing Partner van One Two Capital: “One Two Capital verwierf Welten in mei 2021 en bereikte in de afgelopen periode alle doelstellingen die zij zich had gesteld. Met Welten hebben we afgelopen anderhalf jaar succesvolle stappen gezet om het volume te vergroten. Met de overname van Bold People en Carrierecafe vergrootten we heel gericht ons marktaandeel en met de rebranding van Welten en de investeringen in recruitment- en marketingprogramma’s verbeterden we onze arbeidsmarktpositie. Het zijn precies de juiste ingrediënten geweest die ervoor zorgden dat wij veel eerder dan verwacht onze doelstellingen met de Welten Groep behaalden. 

De transactie is onder voorbehoud van goedkeuring van de relevante mededingingsautoriteit. Verdere details zijn niet bekend gemaakt.

Geplaatst op 03-01-2023

< VorigeVolgende >


Share on: