Woningborg en SMABTP bundelen krachten

Woningborg en de Franse verzekeraar SMABTP willen in Nederland samen gaan werken op het gebied van verzekeringen voor de nieuwbouw woningmarkt. Met de ondertekening van een intentieverklaring is de eerste stap naar een partnerschap gezet. De twee verzekeraars zullen zich richten op het verbreden en diversifiƫren van het dienstverleningspakket richting deelnemers en kopers.

SMABTP is van origine een Franse verzekeraar en een internationale grote speler op het gebied van producten en diensten specifiek ten behoeve van de bouwsector. De samenwerking wordt de komende maanden geformaliseerd en is onder voorbehoud van goedkeuring van de toezichthouders. 
 
De voorgenomen samenwerking sluit aan bij de strategische keuzes van Woningborg om allianties en partnerships te vormen. Algemeen directeur Woningborg Wytzejan de Jong: “Wij zijn zeer gelukkig met deze samenwerking. Hiermee zien wij mogelijkheden om onze dienstverlening voor onze deelnemers in de toekomst uit te breiden. Daarnaast biedt het stabiliteit in de bedrijfsvoering. Wij hebben in SMABTP een kennis- en kapitaalkrachtige partner gevonden die zal helpen bij de realisatie van de uitdagende bouwopgave in Nederland.” 
 
SMABTP zal na de formalisatie voor 50% aandeelhouder van Woningborg worden. CEO Pierre Esparbes van SMABTP onderstreept het belang van deze stap: “Ons bedrijf kijkt uit naar deze nieuwe samenwerking met zowel Woningborg als de Nederlandse brancheverenigingen Koninklijke Bouwend Nederland en WoningbouwersNL. SMABTP en Woningborg delen dezelfde bedrijfswaarden en visie om de meest hoogwaardige en duurzame verzekeringsproducten in de bouwsector te bieden.” 
 
Over SMABTP
SMABTP groep is met 3600 medewerkers een onderlinge verzekeringsmaatschappij gespecialiseerd in de bouwsector en opgericht in 1859 te Parijs. De premieomzet over 2021 is 2,9 miljard euro. De interne solvabiliteitsratio is 272% (eind 2021) met A+ Fitch rating (met een stabiele uitkijk).
 
Over Woningborg Groep
Woningborg Groep is een organisatie voor kopers en bouwers van nieuwbouwwoningen in Nederland op het gebied van insolventie- en herstelverzekeringen en kwaliteitsborging. Woningborg is in 1981 opgericht door de brancheverenigingen in de bouw (Koninklijke Bouwend Nederland & WoningbouwersNL) om zekerheid te bieden aan kopers van nieuwbouwwoningen.
Meer dan 1,1 miljoen woningen in Nederland zijn inmiddels gebouwd met een Woningborg certificaat.
Geplaatst op 17-01-2023

< VorigeVolgende >


Share on: