Europa Group en Bank Millennium sluiten 10-jarige overeenkomst

Europa Group, een dochteronderneming van HDI International AG (Talanx) en Bank Millennium sluiten een tienjarige exclusieve bankverzekeringsovereenkomst. Als onderdeel van de transactie verwerft Europa Group 80% van de aandelen.

Europa Group neem 80% van de aandelen in een onderneming die eigendom is van de bank voor de verkoop van levensverzekerings- en niet-autoverzekeringsproducten. Door deze samenwerking versterkt Talanx zijn positie in zijn kernmarkt Polen. De samenwerking zal naar verwachting in de tweede helft van 2023 van start gaan.

Het partnerschap met Bank Millennium helpt Talanx om zijn strategische doelstellingen te realiseren en verder te groeien in levensverzekeringen en niet-motorische producten. De groep zal ook zijn voetafdruk in de bankverzekeringssector vergroten en zijn digitalisering versnellen.
 
"We zijn zeer verheugd om onze samenwerking met Bank Millennium te versterken en onze bestaande relaties uit te breiden en te verstevigen via dit gezamenlijke initiatief. De transactie verstevigt onze strategische positie van Europa Group in Polen. We zijn ervan overtuigd dat het partnerschap zal bijdragen tot verdere winstgevende groei voor de divisie Retail International als geheel en onze Poolse activiteiten in het bijzonder", aldus Dr. Wilm Langenbach, lid van de Raad van Bestuur van Talanx AG 
 
"Door de samenwerking met Bank Millennium en hun sterke distributienetwerk van ongeveer vier miljoen klanten, breiden we onze relaties met een waardevolle bankverzekeringspartner in Polen systematisch uit," voegt Christian Müller toe, het lid van de Raad van Bestuur van HDI International AG dat verantwoordelijk is voor de activiteiten in Europa. "We willen de enorme ervaring van beide organisaties combineren en kijken uit naar onze verdere succesvolle samenwerking."
 
"De uitbreiding van onze relatie tot een strategische en langdurige samenwerking met Bank Millennium creëert een sterke basis voor de stabiliteit en succesvolle ontwikkeling van de bedrijven van de Europa Groep. We vergroten de schaal van onze activiteiten op de Poolse markt aanzienlijk en leggen een solide basis voor winstgevende bedrijfsgroei. De versterking van onze financiële positie en de intensivering van de zakelijke relatie met Bank Millennium zullen zich vertalen in de verbetering van het verzekeringsaanbod voor de klanten van de bank, zodat het de hoogst mogelijke waarde en bescherming van leven en eigendom biedt in de huidige turbulente tijden", benadrukt Artur Maliszewski, voorzitter van de raad van bestuur van Europa Group.
 
"Bank Millennium werkt al meer dan 15 jaar samen met de Europa Groep. Het combineren van de unieke ervaring en sterke punten van beide bedrijven zal leiden tot een concurrerend aanbod van geselecteerde verzekeringsproducten en verbeteringen in de distributiekanalen. Door de voortschrijdende digitalisering en de veranderende verwachtingen van klanten is een partnerschap op lange termijn belangrijk, ook wat betreft de focus op technologische ontwikkelingen. Ik ben ervan overtuigd dat we gezamenlijk belangrijke verbeteringen van de waardepropositie voor onze klanten zullen realiseren", aldus Joao Bras Jorge, voorzitter van de Raad van Bestuur van Bank Millennium S.A.
 
De uiteindelijke vergoeding is nog afhankelijk van bepaalde aanpassingen bij de afronding van de transactie en zal naar verwachting ongeveer 104 miljoen euro bedragen. Als onderdeel van het algemene partnerschap is een (op prestaties gebaseerd) beoordelingsmechanisme overeengekomen om potentiële outperformance en underperformance met betrekking tot gezamenlijk nagestreefde bedrijfsdoelstellingen weer te geven.
 
Bank Millennium, een dochteronderneming van de Portugese Banco Comercial Portugues, is opgericht in 1989 en heeft meer dan 6.900 mensen in dienst. Gemeten naar totale activa is Bank Millennium de zevende grootste bank in Polen. Verzekeringsproducten worden verkocht via een netwerk van 635 kantoren en via internet- en mobiele bankplatforms. In 2022 bedroegen haar totale activa ongeveer 111 miljard PLN (24 miljard euro).
 
HDI International AG, verantwoordelijk voor de internationale retail- en kmo-activiteiten binnen Talanx Group, wordt sinds 2012 op de Poolse markt vertegenwoordigd door Europa Group. De Europa Group bestaat uit de bedrijven Europa Non-Life (Towarzystwo Ubezpieczeń Europa SA) en Europa Life (Towarzystwo Ubezpieczeń na Życie Europa SA). In 2021 genereerde Europa Group een bruto premievolume van in totaal 138 miljoen euro met een marktaandeel van 1,7 procent in het leven- en 0,6 procent in het schadebedrijf. Na het derde kwartaal van 2022 werd het aandeel van Europa Group in bruto geboekte premies in de bankverzekeringssector geschat op 8 procent in het leven- en 6 procent in het schadesegment. HDI International is bovendien actief op de Poolse markt met Warta, de op één na grootste verzekeraar in Polen.
 
Talanx is voornemens de transactie te financieren uit bestaande middelen. De overname zal naar verwachting in de eerste helft van 2023 worden afgerond. De transacties zijn onderworpen aan goedkeuring door de betrokken toezichthoudende autoriteiten.
 
 
Geplaatst op 14-02-2023

< VorigeVolgende >


Share on: