MNK Re zet in op EU-markten met nieuw kantoor in Polen

MNK Re Group, onafhankelijk makelaar van wereldwijde gespecialiseerde risico's bij Lloyd's, heeft MNK Re Polen gelanceerd. Met toegang tot de Lloyd's markt en de beste internationale verzekeraars en herverzekeraars, zal deze nieuwe vestiging van MNK Re Poolse klanten een toegang bieden tot internationale capaciteit en gespecialiseerde premiedekkingen.

Foto: Agnieszka Zolędziowska CEO en Agnieszka Szymczak, Directeur Business Development

MNK Re Polen zal zich richten op het verzekeren van moeilijke risico's in een verscheidenheid van gebieden, waaronder financiële en gespecialiseerde, chemische, industrie, energie, terrorisme en parametrische oplossingen. De dochteronderneming brengt wereldwijd toonaangevende experts in de sector samen met wereldwijde expertise en lokale kennis van de markt.
 
De nieuwe Chief Executive Officer van MNK Re Polen, Agnieszka Zolędziowska, is een van de meest ervaren en doorgewinterde professionals op de markt.  Zij heeft een staat van dienst van 30 jaar. Zij begon haar carrière als makelaar, werd vervolgens President en Chief Executive Officer van de Poolse tak van AIG Europe en was van 2016 tot 2021 vicevoorzitter van de Raad van Bestuur van AXA. Een belangrijk onderdeel van haar rol is het uitbreiden van de aanwezigheid van MNK Re in Polen en bij uitbreiding in Oost-Europa, en het ontwikkelen van relaties met lokale aanbieders.
 
Ze wordt vergezeld door Agnieszka Szymczak, die verantwoordelijk is voor business development en samenwerking met verzekeringsmaatschappijen en lokale en internationale tussenpersonen. Szymczak werkt al 25 jaar in de verzekeringsbranche.
 
Bij de lancering van MNK Re Polen zei Group Chief Executive en Managing Director van MNK Re Limited Manoj Kumar: "Agnieszka Zolędziowska en Agnieszka Szymczak waren de natuurlijke keuzes om ons nieuwe kantoor in Polen te leiden. Hun ervaring op de Poolse markt en binnen de sector is zeer indrukwekkend. Bovenal delen zij onze passie voor het ontwikkelen van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Polen is de zesde economie van de EU en groeit snel uit tot een economische en industriële motor van het continent. Onze beslissing om hier een nieuw kantoor op te zetten onderstreept ons engagement om onze aanwezigheid in Europa te verdiepen. Ik geloof dat we de markt en onze klanten iets nieuws kunnen bieden door zowel complexe als traditionele risico's aan te gaan onder verplichte contracten en facultatieve herverzekering en ook gebruik te maken van de capaciteit van onze eigen MGA."
 
Agnieszka Zolędziowska, CEO van MNK Re Polen merkte op: "Dankzij het wereldwijde netwerk van MNK Re, gekoppeld aan onze kennis van de lokale markt, zullen we in staat zijn om de best mogelijke op maat gemaakte herverzekeringsoplossingen rechtstreeks aan klanten, makelaars en geïnteresseerde verzekeraars aan te bieden. Ons voordeel is de mogelijkheid om te profiteren van de capaciteit van onze eigen MGA, specialisatie in moeilijke risico's, Bancassurance Consultancy en de innovatie van de insurtech van de Groep, gericht op telematica. Deze stap van MNK Re om een kantoor te openen in Polen biedt ons een geweldige kans om deel uit te maken van een spannend uitbreidingsproject. Uit het werk van Manoj en het team in Polen en de regio blijkt duidelijk dat MNK Re het potentieel van deze markt volledig erkent."
 
Agnieszka Szymczak, Directeur Business Development bij MNK Re Polen: "Er zijn zoveel kansen in Polen waar klanten behoefte hebben aan meer capaciteit voor de meest complexe en uitdagende risico's en toegang tot de nieuwste oplossingen. MNK Re heeft een aantal unieke producten om onze klanten te helpen en ik kijk er erg naar uit om met hen samen te werken."
 
Geplaatst op 08-02-2023

< VorigeVolgende >


Share on: