Nis Bijeenkomst in het Auditorium van De Nederlandse Bank

Op donderdag 2 februari was de NIS bijenkomst in het Auditorium van De Nederlandse Bank in Amsterdam. Na de ontvangst met een heerlijk Italiaans buffet werd de bijeenkomst geopend door NIS voorzitter Inkie Stoop.

Inkie Stoop bedankte gastheer Nationale Nederlanden voor de gastvrije ontvangst. Daarna kreeg Gert-Jan Mijnen, senior manager personenschade bij Nationale Nederlanden, het woord. Hij legde kort uit hoe de organisatie in elkaar steekt en op welke wijze zij jaarlijks 19.000 claims verwerken. Ook stond hij stil bij nieuwe ontwikkelingen die de branche mogelijk verder kunnen helpen, zoals Artificial Intelligence en GPT-chatoplossingen. 

Daarna hield de heer Verhoeven van Condite een boeiende voordracht over CogMed training. Deze training werd in eerste instantie ingezet bij mensen met onbegrepen pijnklachten. Nu wordt de training vooral gebruikt bij mensen die cognitieve en energetische beperkingen ervaren, bijvoorbeeld na een ongeval, een burnout of bij NAH. Door middel van Cogmed training wordt het werkgeheugen getraind. Werkgeheugenprocessen zijn cruciaal in het ‘normaal’ functioneren, belangrijker dan het IQ. Hoe actiever het werkgeheugen werkt, des te beter cognitief gefunctioneerd wordt. 

Na de pauze gaf Bianca Jagt, o.a. werkzaam als psycholoog en coach bij Wibbens, een interessante lezing over haar praktijkervaringen op het gebied van CogMed trainingen. De training kan worden ingezet als de wens er is om de klachten die er op cognitief gebied zijn te verminderen of te laten verdwijnen zodat er herstel ontstaat en er weer normaal functioneren is. Door middel van een aantal praktijkvoorbeelden werd de toepassing van Cogmed training verhelderd. 

De avond werd afgesloten met een gezellige borrel. 

Volgende NIS bijeemkomst
De volgende bijeenkomst, de jaarvergadering, vindt plaats op 9 maart 2023 in conferentiecentrum Drakenburg in Baarn. Het NIS heeft dan een bijzondere spreker Joseph Oubelkas. Joseph werd onterecht veroordeeld voor drugssmokkel. Hij krijgt 10 jaar celstraf en belande in een gevangenis in Marokko. Zijn verhaal gaat over omgaan met tegenslag en verandering. Het tweede gedeelte van de avond staat in het teken van intervisie. Een onmisbaar onderdeel van onze letselschadevak.
Geplaatst op 10-02-2023

< VorigeVolgende >


Share on: