Schikking in de zaak van intellectuele eigendom van ooglaserapparaten

Alcon Vision, wereldwijde leider in oogzorg, heeft een schikkingsovereenkomst gesloten met J&J Surgical Vision Inc. onderdeel van Johnson & Johnson en zal eenmalig 199 miljoen dollar betalen om de juridische strijd te beslechten over de intellectuele eigendom van de ooglaserapparaten van de bedrijven.

Alcon wil met deze eenmalige betaling verschillende wereldwijde geschillen over intellectuele eigendom oplossen. Als onderdeel van de oplossing van deze zaak hebben de partijen wederzijdse licenties van bepaalde intellectuele eigendom en andere wederzijds overeengekomen convenanten en releases uitgewisseld.

Rechtzaak
Deze week zou in de rechtbank van Delaware de rechtszaak over auteursrechten starten, na beweringen dat het bedrijf Alcon software heeft gestolen van het iFS Laser-systeem van J&J, dat wordt gebruikt voor LASIK-visuscorrectie en andere operaties. Alcon zou deze software hebben gebruikt in het LenSx-systeem voor de behandeling van staar. Een deskundige van J&J stelde dat het bedrijf recht had op ten minste 3,1 miljard dollar aan schadevergoeding.

Beide bedrijven beschuldigden elkaar ook van octrooi-inbreuk in vorderingen die door de rechtbank in Delaware waren opgeschort.

Het in New Brunswick, New Jersey, gevestigde J&J's Catalys laser cataract chirurgie systeem concurreert met LenSx.

AMO Development LLC, dat door J&J in 2017 is overgenomen, klaagde Alcon in 2020 al aan omdat het duizenden regels van zijn broncode zou hebben gestolen. Het beschuldigde Alcon in een rechtszaak in 2021 van het plegen van diefstal en bedrog op grote en schokkende schaal - van het type dat gewoonlijk voorkomt in paperbackromans en Hollywoodfilms, niet in echte geschillen tussen beursgenoteerde bedrijven.

J&J zei dat Alcon ‘rokende wapens’ in zijn code achterliet die de diefstal aantoonden, zoals typografische fouten die identiek zijn aan die in de code van J&J en opmerkingen die dateren van vóór de ontwikkeling van LenSx. Tijdens een hoorzitting in 2021 werd door de rechter gezegd dat er overweldigend bewijs was dat Alcon opzettelijk de code van J&J kopieerde. Het in Texas gevestigde hoofdkantoor van Alcon had de beschuldigingen ontkend.

Bron: Alcon - Business Insurance
Geplaatst op 14-02-2023

< VorigeVolgende >


Share on: