a.s.r. zet volgende stap in duurzaam verzekeren met 2 nieuwe samenwerkingen

ASR Nederland N.V. (a.s.r.) neemt een meerderheidsbelang in Soople, een schadeherstelbedrijf van eigenaar Plegt-Vos, en een minderheidsbelang in Fixxer, een nieuwe vennootschap opgezet in samenwerking met Belfius Insurance. Beide ondernemingen beschikken over specialistische kennis en ervaring waarmee a.s.r. een volgende stap kan zetten in haar strategie als duurzame schadeverzekeraar.

Fixxer richt zich op het beheer en de verdere ontwikkeling van een digitaal dienstenplatform voor schadeklanten. Beide ondernemingen beschikken over specialistische kennis en ervaring waarmee a.s.r. een volgende stap kan zetten in haar strategie als duurzame schadeverzekeraar: a.s.r. wil nog sterker inzetten op duurzaam schadeherstel en dit op termijn op een zo efficiënt mogelijke manier aanbieden aan haar klanten.
 

Soople, een dochteronderneming van Plegt-Vos, is gespecialiseerd in vastgoedonderhoud en herstelwerkzaamheden. a.s.r. neemt een meerderheidsbelang van 70% in het herstelbedrijf, het overige belang blijft in handen van Plegt-Vos. Het herstelbedrijf zal worden aangesloten op het duurzaam herstelnetwerk van a.s.r., waarna klanten gebruik kunnen maken van de duurzame hersteldiensten van Soople.

 

Daarnaast neemt a.s.r. een minderheidsbelang van 49,84% in Fixxer, het overige belang is in handen van Beflius Insurance. Fixxer is de vennootschap opgericht om het bewezen digitale platform van Belfius Insurance, Jaimy, in onder te brengen en van daaruit door te ontwikkelen en te beheren.

 

Het platform, opgericht in 2018, is oorspronkelijk ontwikkeld om particuliere schadeklanten die werk aan hun woning willen laten uitvoeren, gemakkelijk met professionele vaklui in contact te brengen. Naast deze ‘marketplace-activiteit’, beschikt het platform inmiddels ook over de functionaliteit om diensten voor ‘herstel in natura’ aan te bieden. Schadeklanten kunnen via het platform zelf contact opnemen met de herstelbedrijven die daarop zijn aangesloten. Het wordt zo eenvoudiger gemaakt voor de klant om te kiezen voor duurzaam schadeherstel, waarmee a.s.r. haar aandeel in duurzaam schadeherstel op termijn verder wil stimuleren. 

 

Voorlopig verandert er nog niets voor klanten en herstelpartners. De focus ligt momenteel op de closing van de overeenkomst met Belfius Insurance die wordt verwacht in april 2023, waarna a.s.r. eerst gefaseerd en in overleg start met het koppelen van de huidige herstelpartners en systemen van a.s.r. op Fixxer.

 

Robert van der Schaaf, directeur schade bij a.s.r.: ‘De keuze om samen te werken met Soople via Plegt-Vos en met Fixxer via Belfius Insurance past bij de strategie van a.s.r. om te investeren in duurzaam schadeherstel en innovatieve dienstverlening voor klanten. Als 300-jaar oude verzekeraar is de transitie naar volledig duurzaam schadeherstel een weg die we samen met onze klanten en relaties afleggen. De uitdaging zit hem voor het grootste deel in het beschikken over de juiste kennis en ervaring. Met Soople halen we de kennis en ervaring in huis om verder te werken aan de doorontwikkeling- en het gebruik van duurzame oplossingen voor onze klanten. Met de bewezen technologie ontwikkeld door Belfius Insurance kunnen we op termijn met Fixxer onze dienstverlening aan schadeklanten optimaliseren en zijn er mogelijkheden om deze verder uit te breiden.’ 

 

Theo Opdam, algemeen directeur bij Plegt-Vos: ‘We zien naast de zakelijke markt ook volop kansen om klanten in de particuliere markt te bedienen met duurzaam schadeherstel. Met de samenwerking met a.s.r. kunnen we onze business-to-consumer droom najagen en tegelijkertijd een bijdrage leveren aan de weg naar volledig duurzaam schadeherstel in Nederland.’

 

Frédéric Van der Schueren, CEO Belfius Insurance: ‘Ik ben bijzonder blij dat a.s.r., een van de grootste Nederlandse verzekeraars, een belang in Fixxer heeft genomen. Dit is een mooie erkenning voor zowel Jaimy als Belfius Insurance. Dankzij dit strategisch partnerschap zal Fixxer voor de evolutie van het technologische platform kunnen rekenen op twee sterke aandeelhouders die dezelfde visie en veel gemeenschappelijke waarden delen – onder meer op het gebied van duurzaamheid – om zijn groei en ontwikkeling voort te zetten.’

Geplaatst op 22-03-2023
Share on: