Bauke Gerbens nieuwe CEO MultiBel

MultiBel heeft Bauke Gerbens benoemd als nieuwe topman. Hij brengt 25 jaar aan ervaring mee in de ICT-infrastructuur en vliegtuigbouw. Bauke gaat met het MultiBel-team verder bouwen aan de ontwikkeling van het veiligheidsplatform en de internationale expansie van het bedrijf.

Waarom heb je gekozen voor deze nieuwe uitdaging bij MultiBel?
“De SaaS-oplossingen die MultiBel aan meer dan 1000 klanten in de Benelux en D-A-CH-regio levert, hebben indruk op mij gemaakt. Deze klanten vertrouwen voor de veiligheid van hun medewerkers, klanten en kritische infrastructuur op ons. Dat vertrouwen krijg je niet zomaar. Het zegt veel over wat het bedrijf al heeft opgebouwd. Ik vind het een voorrecht om met zo’n team verder te mogen bouwen aan de ontwikkeling van het bedrijf.”

Wat kunnen we de komende tijd van MultiBel verwachten?
“Door onze innovatiekracht zijn we op een aantal gebieden marktleider. Zo waren wij in 2020 de eerste cloud-oplossing die als gecertificeerde ontruimingsinstallatie mocht dienen in ziekenhuizen en zorginstellingen. En met onze ‘lone worker’-oplossing voldoen wij als eerste app aan de strenge Kiwa-norm voor de mobiele beveiliging van alleenwerkenden.

In een wereld waar steeds strengere eisen gesteld worden aan alarmering, communicatie en persoonsbescherming hebben wij een prachtig product, maar het is nooit klaar. Wij blijven innoveren en onze roadmap laat een aantal zeer spannende oplossingen zien, oplossingen die uiteindelijk schade en letsel bij klanten zullen beperken. Dat is hetgeen ons drijft.”

Welke kennis breng je mee?
“Na mijn studie bedrijfskunde heb ik vijf jaar in verschillende commerciële rollen gewerkt bij Nortel Networks. Het was eind jaren 90 en de technologische ontwikkelingen volgden elkaar in rap tempo op. Daarna ben ik overgestapt naar GKN-Fokker, waar ik meest recentelijk verantwoordelijk was voor de uitvoering van projecten en programma’s voor Amerikaanse defensieklanten. Mijn focus bij MultiBel zal liggen op processen borgen, teams leiden, strategische keuzes maken, maar ook gewoon zorgen dat wij een bedrijf blijven waar klanten en medewerkers trots op zijn, fijn om mee samen te werken.”

Bij een nieuwe fase hoort nieuw leiderschap 
Met alleen een fantastisch product maken wij onze ambitie niet waar. Scale-ups mislukken met regelmaat omdat ze veel beloven, maar het niet waar kunnen maken. Bauke brengt een bak aan ervaring en kennis mee en dat is precies wat MultiBel nodig heeft om onze dromen waar te maken”, aldus eigenaar Maurits Knopjes. 

En de twee eigenaren, blijven zij betrokken?
“Uiteraard ga ik bepaalde taken overnemen van Wouter en Maurits. Wouter kan daardoor de CTO-rol gaan vervullen en Maurits gaat zijn focus leggen op onze wens tot internationale expansie.”

Bron: Multibel
Geplaatst op 09-03-2023
Share on: