Context ontwikkelt eigen methodiek voor roetonderzoek en -analyse

Context heeft een eigen methodiek voor roetonderzoek en -analyse ontwikkeld. De mobiele apparatuur kan op locatie worden opgesteld, zodat de omvang en aard van de gevolgen van een brandschade ter plekke kunnen worden vastgesteld. De aanpak wordt ondersteund door een aantal toonaangevende, onafhankelijke technische reconditioneerders.

Samen met de betrokken partij kan direct een schoonmaakplan opgesteld worden wat de verwerkingstijd aanzienlijk verkort. Dit heeft een directe impact op de bedrijfsschade en de continuïteit van het bedrijf. Bovendien wordt de kwaliteit van het herstel- en schoonmaakwerk verbeterd en de kans op discussie verminderd.

Hoe Context tot de ontwikkeling van een eigen methodiek is gekomen? Michael Blonk, Managing Partner Context: “Een van de taken van de schade-expert is om, samen met verzekerde, te proberen de omvang van een schade te beperken. Bij brand is bijvoorbeeld de aard en omvang van de vervuiling door roet een belangrijk vraagstuk. De kwaliteit en beschikbaarheid van roetonderzoek heeft bijna altijd gevolgen voor de financiële impact van een schade. Om onze opdrachtgevers nog beter van dienst te zijn en de kwaliteit van onze inbreng nog meer te waarborgen, hebben wij de afgelopen jaren een eigen methodiek voor roetonderzoek en -analyse ontwikkeld.

We hebben geïnvesteerd in kennis, hoogwaardige apparatuur, een app en een eigen analysemethodiek. Hiermee zijn wij in staat om ter plaatse roetonderzoek uit te voeren. Snel, kwalitatief, consistent, onderbouwd, uitlegbaar en volledig gedigitaliseerd. Zo kan de meting goed gedocumenteerd worden, zijn de resultaten reproduceerbaar en kunnen er gemakkelijker en sneller analyses worden uitgevoerd. Hiermee worden fouten voorkomen en aanzienlijke kosten bespaard.”

 

Door Cindy van der Helm
Geplaatst op 03-03-2023

< VorigeVolgende >


Share on: