FERMA seminar 'The Roadmap to Strategic Risk Management'.

Op 16 en 17 oktober organiseert FERMA in het Flanders Meeting & Convention Center in Antwerpen een seminar met het thema, 'The Roadmap to Strategic Risk Management'. Het seminar is een educatief evenement georganiseerd door Europese risicomanagers voor Europese risicomanagers. Het seminar is beperkt tot 250 deelnemers om een optimaal kader te bieden voor de uitwisseling van ervaringen tussen professionals.


Waarop wordt dit jaar de nadruk gelegd?
Veel risicomanagers zijn de afgelopen twee jaar in brandbestrijdingsmodus geweest en hebben geworsteld om de ene crisis na de andere voor te blijven. Het rapporteren van risico's is niet langer voldoende. Het is van cruciaal belang dat risicomanagers zich kunnen voorbereiden op risico's voordat ze zich voordoen. Daarom is het van fundamenteel belang het perspectief en de ambitie van de CEO voor de risicobeheerfunctie te begrijpen en risicobeheerders toe te rusten om de werkelijke waarde van hun functie voor duurzame bedrijfsprestaties in een wereld in transitie te creëren en aan te tonen.
 
De workshops behandelen uitdagingen en kansen voor risicomanagers op het gebied van governance, processen en infrastructuur en geven praktische voorbeelden om hen te helpen een routekaart naar strategisch risicomanagement te ontwikkelen.
 
Voor wie?
Het seminar is uitsluitend bedoeld voor Chief Risk Officers en risk & insurance managers. 
 
U keert terug naar uw organisatie met een nieuw inzicht in:
 
  • Het ontwikkelen van een stappenplan om strategisch risicomanagement te implementeren - op basis van getuigenissen van risicomanagers
  • De risicomanagement invalshoek van recente crises
  • Hoe bouwt u uw risicomanagement expertise op om te voldoen aan de verwachtingen van de C-suite en het bestuur?
  • ERM-technieken
  • Hoe de impact op de prestaties te beperken via bedrijfscontinuïteitsbeheeNieuw! Dit jaar kunnen deelnemers profiteren van een individuele beoordeling van de risicomanagement-volwassenheid. 
Hoe werkt dit?
Deelnemers ontvangen een link naar een vragenlijst en op basis van hun antwoorden krijgen zij vóór het seminar een vertrouwelijk benchmarkrapport op maat. 
 
De algemene resultaten worden gepresenteerd in een plenaire sessie, zodat de deelnemer het niveau van de ERM-volwassenheid van zijn bedrijf kan benchmarken.

Risk Managers kunnen zich HIER inschrijven
 
Locatie
Flanders Meeting & Convention Center in Antwerpen gaat verder dan ruimte. Een locatie met een erfenis van verbinding, natuurbehoud en duurzaamheid. Het is het enige congrescentrum ter wereld met een dierentuin op de site. Een levend historisch monument met een rijke erfenis en een eigen bekroond wetenschaps- en onderzoekscentrum. De authentieke en beschermde 19e-eeuwse architectuur van de ZOO is een lust voor het oog. Een geheime plek midden in het historische weefsel.

 
Geplaatst op 15-03-2023

< VorigeVolgende >


Share on: