Geslaagd surprise-event voor RABS leden

Dat de Rotterdamse Assurantie Bank Sociƫteit (RABS) nog steeds springlevend is blijkt wel uit het feit dat zich inmiddels ook diverse jongeren uit het vakgebied hebben aangesloten. Tijdens het jaarlijkse surprise-event heeft de Rotterdamse assurantieclub de leden en sponsoren dit keer verrast met een bezoek aan Remastered en een diner in een authentieke gerestaureerde tram uit 1969.

Op deze druilerige woensdagmiddag verzamelde het gezelschap zich om drie uur in Rotterdam nabij het Spido verkooppunt, waar de tickets voor rondvaarten worden verkocht.

Dit blijkt de eerste misleiding, want het eerste deel van het surprise-event voltrekt zich in Remasterd. Geen traditioneel museum, maar wel een plek, waar oude Hollandse meesters worden bewerkt door nieuwe Hollandse meesters, die daarbij gebruik maken van spectaculaire audio/visuele technieken.

Zo word je onder meer meegenomen in een optocht van de wonderbaarlijke figuren van Jeroen Bosch, stort de Toren van Babel in en maak je verder een reis door de tijd van de Nederlandse kunstgeschiedenis. Het experiment wordt niet geschuwd, de combinatie van keiharde techno en projecties van Mondriaans 'Victory Boogie Woogie' vraagt wel veel van onze zintuigen. 
 
Na deze unieke ervaring is het heerlijk verblijven in een mooi horeca etablissement met uitzicht op de druk bevaren rivier de Maas onder het genot van lekkere drankjes en hapjes.
 
Penningmeester Henny de Jong bereidt het gezelschap alvast voor op het inschepen bij de pannenkoeken boot. Ook hier blijkt weer verwarring te zijn gezaaid. De boot wordt 'gemist'. In plaats daarvan komt er een mooie authentiek gerestaureerde tram uit 1969 aanrijden, de RotterTram. Dit is een exclusief tramrestaurant met 44 plaatsen en een een volledig ingerichte keuken. Tijdens de uitgebreide rondrit werd een heerlijk viergangendiner met bijpassende wijnen geserveerd. 
 
Er is volgens informatie van de voorzitter nog even sprake geweest van te verwachten stagnatie als gevolg van een die avond aangetroffen dassenburcht, maar ook dit blijkt fake news. De aangekondigde loslopende wolf 'op zuid' blijkt vervolgens dan weer een verwijzing naar een beroemde assistent trainer van het eerste elftal van Feyenoord te zijn. Verrassing en goed bedoelde misleiding gaan dus hand in hand. 

En over hand in hand gesproken. In rijtuig twee blijken diverse van onze leden ook nog over minder te verwachten kwaliteiten te beschikken. Bij Feijenoord stadion De Kuip klinkt, hard, maar loepzuiver het fameuze clublied. Op meerdere plaatsen tijdens de rondrit worden toepasselijke Rotterdamse  liederen ingezet. Het klinkt zo professioneel, dat de buitenlandse medereizigers hun handen bijna stuk klappen.....
 
Na de koffie en thee was het helaas alweer tijd om dit nostalgische vervoermiddel te verlaten. Nog even snel een groepsfoto voor de historische tram en daarna was het alweer tijd om afscheid te nemen.

Alle deelnemers kunnen terugkijken op een zeer gevarieerd programma, waarbij de zintuigen en smaakpapillen echt werden verwend!
 
Werk je bij een intermediair, verzekeraar, schade-expertisebureau, schadehersteller of reconditioneerder? De RABS kent geen numerus fixus of ballotage. Raadpleeg de website en meld je vrijblijvend aan om een bijeenkomst bij te wonen en de sfeer te proeven.
Geplaatst op 24-03-2023

< VorigeVolgende >


Share on: