RISK en rhion lanceren nieuwe autoverzekering 'Neerlandse'

RISK en rhion lanceren met 'Neerlandse' een nieuwe en onderscheidende particuliere autoverzekering. De Nederlandse insurtechprovider RISK heeft met de Duitse verzekeraar rhion een volmacht-autoverzekering ontwikkeld onder de naam Neerlandse.

Totstandkoming nieuwe autoverzekering
"In de dienstverlening van RISK is het van belang dat wij naast onze aangesloten adviseurs staan. Zo beleggen wij meerdere malen per jaar intensieve sessies waarin RISK gezamenlijk met aangesloten adviseurs stilstaat bij kansen en bedreigingen in de markt. Een veelvoorkomende wens betreft het gemis aan een moderne autoverzekering in volmacht die qua inhoud, acceptatiebeleid en tariefstelling kan meegaan in het aanbod van de online markt van autoverzekeringen", aldus Harmen Vollmuller (Manager Sales bij RISK).

"In onze plezierige en intensieve samenwerking met rhion is deze mogelijkheid besproken. Samen met verzekeraar rhion heeft RISK besloten om deze kans te benutten. De Neerlandse autoverzekering betreft een onderscheidende autoverzekering voor particuliere consumenten die exclusief door aangesloten adviseurs bij RISK valt af te sluiten. De Neerlandse autoverzekering zal het eerste product in een reeks van nieuw te lanceren producten onder de noemer van Neerlandse zijn. De uitbreiding van volgende producten in het Neerlandse productschap kennen eenzelfde karakter als de nieuwe particuliere autoverzekering: scherpe, marktdekkende voorwaarden in combinatie met een interessante premiestelling."

Onderscheidend product
De Neerlandse autoverzekering kent ruime acceptatiegrenzen. Daarnaast heeft het product geen eigen risico bij ruitvervanging en is er een uitgebreide nieuwwaarde- en aanschafwaarderegeling van toepassing. Elektrische auto’s worden steeds meer verkocht in Nederland, daarom biedt de Neerlandse autoverzekering ook dekking voor de merken Tesla en Polestar. 

Uitbreiding van productenpalet
Aangesloten adviseurs bij RISK kunnen nu voor particuliere klanten de Neerlandse autoverzekering aanvragen. Met deze nieuwe samenwerking wordt het productenpalet van RISK verder uitgebreid. "Hiermee worden zowel de offline-  als onlinekanalen van RISK optimaal bediend. Deze samenwerking sluit goed aan bij de omnichannel distributiestrategie omtrent financiële producten van RISK", zo stelt Vollmuller.

De keuze van rhion om samen te gaan werken voor de totstandkoming van deze autoverzekering in een volmachtconstructie met RISK past goed bij de distributiestrategie van rhion. Rob van Rietschoten, Volmacht Manager bij rhion, legt uit: “Samenwerken met
innovatieve spelers in het verzekeringslandschap zoals serviceprovider RISK past binnen onze zoektocht om innovatieve diensten en producten in de markt te distribueren.”

Over rhion
De verzekeraar achter rhion is de in 2005 opgerichte Rhion Versicherung AG en is bedrijfsonderdeel van de Rheinland Versicherungsgruppe. In Nederland richt Rhion zich op de volmachtmarkt en werkt exclusief samen met NVGA-leden. Continuïteit, deskundigheid en ervaring zijn de pijlers onder de succesvolle samenwerking tussen rhion en haar partners in business.

Over RISK
RISK is een Nederlandse toonaangevende insurtech serviceprovider en volmachtbedrijf voor
financieel adviseurs, online labels en verzekeraars. Voor adviseurs biedt RISK een automatisch (STP) ingeregeld proces voor het afsluiten van verzekeringen en behandelen van claims. Daarnaast heeft RISK een eigen platform ontwikkeld voor het vergelijken en afsluiten van financiële producten. Dit platform wordt ingezet bij onder andere Overstappen.nl en Autoverzekering.nl 
Geplaatst op 26-05-2023

< VorigeVolgende >


Share on: