100ste FairPlay Certificering gevierd met VAR in amateurvoetbal

Zaterdag hebben de KNVB en ARAG de 100ste Fairplay Certificering uitgereikt aan v.v. Hierden. Het certificaat wordt uitgereikt aan clubs die een professioneel arbitragebeleid voeren. Ter ere van deze mijlpaal werd er een bijzondere wedstrijd gespeeld: de VAR was aanwezig in Hierden, een eenmalig unicum in het amateurvoetbal.

Foto: v.l.n.r  aanvoerder van het voetbalteam v.v. Hierden, Carola Wijkamp, (directeur commercie, marketing en verzekeringen ARAG)  Dave Dekker, (directeur commercie KNVB),  Noa Zeeuw, (influencer en aanvoerder Creators FC) Roy de Coach (coach Creators FC).
 

Namens v.v. Hierden nam een combinatie-elftal het op tegen de Creators FC, een team bestaande uit influencers, waaronder oud-voetballer Glenn Helder, Michiel en Celine uit België en Noah Zeeuw als keeper. De wedstrijd was in handen van betaald voetbalscheidsrechter Jochem Kamphuis, waarbij Jeroen Manschot als VAR optrad. Zij werden geassisteerd door de scheidsrechters van v.v. Hierden.  

ARAG|KNVB Fairplay Certificaat
Met het spelen van deze wedstrijd en de uitreiking van de 100ste KNVB ARAG FairPlay Certificering vragen ARAG en de KNVB aandacht voor het belang van scheidsrechters voor het voetbal. Scheidsrechters zorgen er samen met spelers en trainers voor dat wedstrijden sportief verlopen, waardoor het voor iedereen een plezier is om op het veld te staan. “Zonder scheidsrechters geen voetbal en dus ook geen fairplay op en rond de voetbalvelden.

De 100ste FairPlay certificering is een mooie mijlpaal en tevens waardering voor verenigingen die fairplay hoog in het vaandel hebben staan, iets wat voor ons als juridisch probleemoplosser erg belangrijk is”, aldus Marc van Erven, CEO van ARAG. De 100ste Fairplay certificering werd door ARAG en de KNVB overhandigd aan een trotse scheidsrechterscommissie van v.v. Hierden: “Een prachtige waardering van ARAG en de KNVB voor het harde werk voor ons als vrijwilligers”, aldus Goossen de Bruin, voorzitter van de scheidsrechterscommissie.

Een deel van de andere 99 FairPlay gecertificeerde clubs was ook aanwezig. Zij kregen samen met scheidsrechters van Hierden een VAR-masterclass van Jeroen Manschot. Ook ontvingen alle 100 clubs een feestelijke taart op de vereniging. 

Creators FC en ticketopbrengsten
Fans van Creators FC vanuit het hele land waren naar Hierden gekomen om de het team, met Roy de Coach aan het roer, aan te moedigen. Het elftal van Creators FC kwam net te kort om tegen het combinatie elftal van v.v. Hierden met de winst naar huis te gaan. De thuisploeg won de wedstrijd met 4-3. Doelpuntenmakers voor Creators FC waren Alessio de Martino (1-1), Celine (2-2) en Vincent Visser (3-3). Namens de thuisploeg scoorde Gerwin Timmer en was Marijn Petersen met 3 doelpunten topscorer van de wedstrijd. Rond de 80e minuut draaide VAR Jeroen Manschot nog een strafschop voor Creators FC terug. Het spelen met de VAR leverde al met al een fanatieke en eerlijke wedstrijd op.

De opbrengst van de ticketverkoop voor de wedstrijd bedroeg €4.750. De cheque werd in ontvangst genomen door Dave Dekker van de KNVB. Het bedrag komt volledig ten goede aan arbitrage in het amateurvoetbal Meer specifiek wordt hiermee een project opgestart door KNVB met als werktitel FairPlay Scholarship, waarmee jongeren een opleiding tot scheidsrechter kunnen volgen.
 
Geplaatst op 01-06-2023

< VorigeVolgende >


Share on: