Allianz Direct en Centraal Beheer winnaars Geld.nl Awards Auto

Verzekeraars Allianz Direct en Centraal Beheer winnen de Geld.nl Awards Auto voor het eerste halfjaar van 2023. De prijzen reikt de vergelijkingssite elk halfjaar uit voor de beste autoverzekeringen op het gebied van prijs/kwaliteit en klantbeoordeling.

“We hebben hiervoor een objectieve meting ontwikkeld waarbij we kijken naar de premies van de autoverzekeringen, de voorwaarden en de klanttevredenheid over een autoverzekeraar” vertelt Amanda Bulthuis, expert geld & verzekeringen bij Geld.nl. “Allianz Direct wint de prijzen voor de dekkingen beperkt casco en all risk. Centraal Beheer wint de prijs voor de beste WA verzekering.”

Over de Geld.nl Awards Auto
Om te bepalen wie de Geld.nl Awards Auto voor de eerste helft van 2023 winnen, keek de vergelijker hoe vaak elke autoverzekeraar in die periode bij de vergelijkingen van consumenten op positie 1, 2 of 3 stond op het gebied van prijs/kwaliteit. “Dit is gebaseerd op onze eigen prijs/kwaliteit score waarbij we kijken naar de premie en belangrijkste voorwaarden, zoals de nieuwaarde- en de aanschafwaarderegeling, vervangend vervoer bij diefstal en of een autoverzekering dagelijkse opzegbaar is. We maken hierbij onderscheid in type dekking omdat bij beperkt casco- en all risk dekkingen de voorwaarden meer verschillen per verzekeraar en bij deze dekkingen belangrijker zijn dan de bij WA- verzekeringen.”

Centraal Beheer winnaar bij de WA verzekeringen
Bij WA-autoverzekeringen zijn de dekkingen vrijwel gelijk. Hierdoor is de prijs de belangrijkste component. Centraal Beheer kwam in maanden januari t/m juni 2023 zowel op prijs als op prijs/kwaliteit het vaakst als beste naar voren. Verder waarderen klanten Centraal Beheer gemiddeld met een 8,3, gebaseerd op 299 reviews. “Hiermee is Centraal Beheer een terechte winnaar voor de Geld.nl Award Auto met haar WA verzekering”, zegt Bulthuis.
Frank van de Haar, business development manager schade van Centraal Beheer reageert : “Ik ben blij met de waardering die we krijgen voor onze autoverzekering WA.” 

Allianz Direct wint bij beperkt casco en all risk
Bij de beperkt casco- en all risk verzekeringen kwam Allianz Direct het vaakst als beste naar voren in de vergelijkingen op Geld.nl. “Dit komt door de gunstige premies van Allianz Direct, maar zeker ook door de goede voorwaarden. Zo heeft Allianz Direct een ruime dekking voor vervangend vervoer bij diefstal en total loss, standaard geen eigen risico en een ruime vergoeding voor accessoires”, vertelt Bulthuis. “Hierdoor heeft Allianz Direct zowel voor de dekking beperkt casco als voor de allrisk dekking de Geld.nl Award Auto gewonnen.”

Natuurlijk vroegen we ook Allianz Direct om een reactie. “Wij zijn enorm trots op het winnen van de Geld.nl Auto Award”, zegt Ron Adams, Tribe Lead Marketing & Sales bij Allianz Direct. “Dit laat zien dat onze klanten niet alleen onze scherpe prijs maar ook de kwaliteit van onze producten en service waarderen. Hier zetten wij ons met heel het team iedere dag met plezier voor in. Als autoverzekeraar waarderen wij dan ook de erkenning die we krijgen door het winnen van deze award.’’
Bron: Geld.nl
Geplaatst op 18-09-2023

< Vorige


Share on: