Carola Wijkamp-Hermsen wordt nieuwe directievoorzitter van de Vereende

Per 1 november 2023 is Carola Wijkamp-Hermsen benoemd als nieuwe directievoorzitter van de Vereende. Zij volgt Ingrid Visscher op, die na ruim acht jaar afscheid neemt.

Erik Muetstege, voorzitter van de Raad van Commissarissen van de Vereende: “We zijn blij dat Carola onze nieuwe directievoorzitter wordt. Ik heb haar leren kennen als verbinder; belangrijk voor de Vereende. Haar brede ervaring in de verzekeringssector en als bestuurder bij New Financial Forum en Klantenservice Federatie, zijn een ideale combinatie in de volgende fase van de Vereende. Recent is het strategische plan 2024-2027 ‘Samen bouwen aan de Vereende van morgen: dynamisch, doelmatig, daadkrachtig én digitaal’ vastgesteld. Ik heb er veel vertrouwen in dat de Vereende met Carola een waardige opvolger voor Ingrid heeft gevonden.”

Carola Wijkamp-Hermsen: “Met de bijzondere vangnetrol als verzekeraar, het managen van het Waarborgfonds, Nederlands Bureau, de Atoompool, de NHT en de krachtige marktpropositie van BAVAM heeft de Vereende een unieke positie in de verzekeringssector. Ik zie veel kansen om het bedrijf nog meer vorm te geven en proactief in te spelen op de behoeften die in de markt leven. Ik kijk ernaar uit om samen met het MT en de medewerkers de bedrijfsstrategie tot een succes te maken en de potentie van de Vereende te optimaliseren.

Wijkamp-Hermsen heeft meer dan 30 jaar ervaring in de verzekeringssector in de Nederlandse markt. Zij werkt tot eind oktober 2023 als Directeur Commercie, Marketing en Verzekeringen bij ARAG Nederland. Deze functie heeft zij ruim 4,5 jaar bekleed. Daarvoor had zij diverse directie- en managementfuncties onder andere bij OHRA, Delta Lloyd en VIVAT.

Carola Wijkamp-Hermsen vormt samen met Harmen Ettema (CFRO) per 1 november 2023 de directie van de Vereende N.V..
 

Afscheid Ingrid Visscher
Sinds 2015 is Ingrid directievoorzitter bij de Vereende. Daarnaast is ze al ruim vier jaar lid van het Verbondsbestuur. En ze is commissaris bij Ansvar en Turien & Co.

In september gaat de Vereende verhuizen naar het pand van het Verbond van Verzekeraars in Den Haag. Visscher kijkt ernaar uit, maar zal er tegelijkertijd niet lang meer bij zijn. Ze gaat vervroegd met pensioen. Dat heeft te maken met haar eigen houdbaarheid (“acht jaar is een mooie periode”), maar ook met haar behoefte om zich in een toezichtrol in te zetten voor maatschappelijke organisaties. “Mijn baan is super, maar heel intensief. De tijd vliegt en ik wil nog zoveel andere dingen doen.”

Ook de ziekte van dochter Imke speelt een rol bij haar besluit om eerder met pensioen te gaan. Het doet haar zichtbaar pijn als het over Imke gaat. Ze is 23 jaar, studeert in Delft (bouwkunde) en woont sinds anderhalf jaar noodgedwongen weer thuis. “Ik heb het er met haar over gehad en ze vindt het oké als ik vertel dat ze long covid heeft. Het ging niet meer op kamers. Ze heeft onze hulp hard nodig.”

Bron: de Vereende - Verbond van Verzekeraars
Geplaatst op 06-09-2023

< VorigeVolgende >


Share on: