Inbeslagname van scooter die op rollenbank meer dan 115 km per uur haalt

De politie Schiedam heeft afgelopen week een opgevoerde scooter in beslag genomen. Een scooter/bromfiets mag tot maximaal 45 km per uur rijden, deze scooter haalde echter op de rollenbank meer dan 115 km per uur. Uit nader onderzoek blijkt dat de bestuurder op TikTok video's deelt om zijn bizarre stunts te laten zien, zo meldt de politie.

'๐—ข๐—ฝ๐˜ƒ๐—ผ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ๐—ป ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐˜€๐—ฐ๐—ผ๐—ผ๐˜๐—ฒ๐—ฟ๐˜€: ๐—ฒ๐—ฒ๐—ป ๐—ด๐—ฒ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ๐—น๐—ถ๐—ท๐—ธ๐—ฒ ๐—ธ๐—ฒ๐˜‚๐˜‡๐—ฒ!'
Politie: "Wij willen jullie wijzen op de risico's van het opvoeren van scooters. Niet alleen breng je jezelf en anderen in gevaar, maar je bent ook NIET verzekerd als je scooter zwaar is opgevoerd.

Het opvoeren van scooters zorgt voor een verhoogde snelheid en verminderde controle. Dit resulteert in een groter risico op ongevallen en ernstig letsel. We willen jullie veiligheid op de weg waarborgen!

Afgelopen week hadden collega’s een bromfiets in beslag genomen. Dit omdat de bromfiets voorzien was van een 172 cm3 motorblok. Terwijl een bromfiets maximaal een 50 cm3 motorblok mag hebben. De bromfiets reed een snelheid van 115+ km/h op de rollenbank, waar maximaal 45 is toegestaan. De bestuurder heeft hier tevens verschillende bekeuringen voor gekregen. Ook is er een WOK-status opgemaakt voor dit voertuig. Dit betekent dat hij bij het RDW opnieuw gekeurd moet gaan worden.

Na digitaal onderzoek bleek onze bestuurder ook video’s op TikTok te maken. Om zijn bizarre en gevaarlijke stunts te tonen op het internet. Dit staat nog verder in onderzoek."
Bron en foto: Politie Basisteam Schiedam - De Schiedammer - Jan Schrijver
Geplaatst op 22-09-2023

< VorigeVolgende >


Share on: