Jelmer Murrer bemachtigt VNAB Young Talent Award 2023

En de winnaar is… Jelmer Murrer. Jelmer, Underwriter Property bij HDI Global SE, werd gisteren verkozen tot winnaar van de VNAB Young Talent Award 2023. Hij volgt daarmee Max Hollemans op die vorig jaar de allereerste Award bemachtigde.

Foto: Stephanie Verhaar, Jelmer Murrer en Siebe van Aalderen
 

Jelmer kreeg uit handen van de jury een trofee en een studiecheque ter waarde van 5.000, die hij naar eigen inzicht mag besteden aan zaken als een opleiding, training, zelfontwikkeling, masterclass of cursus. Daarnaast zal hij mogen aanschuiven bij het Marktdiner op 2 november en mag hij met Sharon van Herel deelnemen aan de podcast van Leaders in Finance op 23 oktober. Niet alleen voor Jelmer maar voor de drie finalisten zal er ook nog een lunch worden verzorgd met enkele bestuursleden van de VNAB.


De coassurantiemarkt streeft naar weloverwogen keuzes om een toekomst te creëren die duurzaam en veerkrachtig is
Een van de belangrijke criteria waarop de jury heeft gelet tijdens het traject van de Young Talent Award was lef. En dat hebben de finalisten zeker getoond. Siebe van Aalderen (Raetsheren) en Stephanie Verhaar (Chubb) stonden even gedreven op het podium, pleitend voor een meer proactieve aanpak van de markt bij het vinden van verzekeringsoplossingen. De finalisten wezen vooral op nieuwe risico's waarover nog weinig data beschikbaar is: "Ondanks het ontbreken van data moeten we het lef hebben om verzekeringspolissen aan te bieden voor bijvoorbeeld zonnepanelen. Gezamenlijk moeten we oplossingsgericht denken om gezamenlijk nieuwe risico's te financieren."

Een ander belangrijk punt dat naar voren kwam, is het belang van vroegtijdige betrokkenheid in het proces. Vroegtijdig aan tafel zitten met zowel verzekeraars en makelaars, als technische experts buiten de branche en de overheid en tijdig meedenken en adviseren over risicoafdekking, preventie en veiligheid. Het omarmen van data en AI werd hierbij sterk benadrukt.

Jelmer, Siebe en Stephanie fungeren als ware ambassadeurs voor de branche. Ze delen hun passie voor de coassurantiemarkt via gastlessen op hogescholen, mentorship voor nieuwe jonge professionals in de branche en promotie tijdens banenmarkten. Ze zijn vastberaden om bij te dragen aan oplossingen voor de uitdagingen van de krappe arbeidsmarkt en de vergrijzing in de sector. Een belangrijk punt dat ze benadrukken: "Stop met het zeggen dat werken in de verzekeringsbranche saai is..."

Laten we gezamenlijk blijven streven naar innovatie en vooruitgang in de coassurantiemarkt. Overweegt u om volgend jaar ook jong talent te nomineren voor de VNAB Young Talent Award? Samen bouwen we aan een toekomstbestendige coassurantiemarkt.


SCHADE magazine
Als klap op de vuurpijl komt er een interview met de hoofdredacteur van het SCHADE magazine. Hou de oktober-editie in de gaten!

 
Door Cindy van der Helm
Geplaatst op 15-09-2023

Volgende >


Share on: