JIP 2023: Innoveren is geen trucje, maar een vaardigheid

Ruim 30 young professionals vanuit 19 verschillende verzekeringsmaatschappijen zijn gestart met het Jongeren Innovatie Programma 2023. In multidisciplinaire teams doorlopen ze het innovatieproces van scoping tot pitch en werken aan toekomstgerichte, sectorbrede innovaties binnen het thema Voor alles en voor iedereen een verzekering.

De vijfdaagse training wordt georganiseerd door young professionals van het Verbond en begeleid door experiment designers van innovatiebureau Makerlab. Eén van die designers is Jornt van Dijk. Hij legt uit wat de deelnemers precies leren. “Grote bedrijven hebben hun dagelijkse business vaak goed op orde. Ze produceren goederen of leveren diensten en doen dat soms al jarenlang op dezelfde manier. Maar nieuwe dingen uitproberen en meegaan met ontwikkelingen als digitalisering, nieuwe technologie en veranderend klantgedrag is andere koek. In mijn werk zie ik dan ook dat innovatie skills vaker niet dan wel aanwezig zijn bij bedrijven.

Bewijsgedreven leren
Hij vervolgt: “Met het JIP vergroten we de innovatie skills bij verzekeraars, want tijdens dit programma maken de deelnemers kennis met het innovatieproces. Ik noem het ‘kennismaken’, want het is namelijk geen trucje. Het is een vaardigheid die je moet blijven doen om jezelf scherp te houden. In de komende maanden doorlopen de JIP’ers het innovatieproces, van scoping en experiment design tot pitchen. Ze leren om keuzes te maken op basis van experimenten, waardoor je echt ziet wat wel en niet werkt. Dat noemen we bewijsgedreven leren.”


Challenges JIP 2023
Het thema van het JIP is dit jaar Voor alles en voor iedereen een verzekering. De deelnemers gaan in teamverband aan de slag met één van de onderstaande challenges en werken aan een sectorbrede innovatie. Op donderdag 7 december presenteren ze de innovaties aan experts uit de verzekeringssector tijdens het afsluitende Impact Event.

1 | AI en verzekeren
2 | Vervoer van de toekomst
3 | Virtuele eigendommen
4 | De toekomstige jonge klant
5 | Kwetsbaren van de toekomst
6 | Solidariteit onder druk?


Deelnemende verzekeraars
De verzekeraars die in 2023 deelnemers hebben aangedragen zijn a.s.r., Achmea, Ansvar, Arag, Athora, Dela, De Goudse, De Vereende, HDI Global Specialty, MS Amlin, Nh1816, NN Group, Onderlinge ’s-Gravenhage, Sazas, Scildon, TVM, Unigarant, Univé en VvAA.

Meer weten over het JIP? Kijk op verzekeraars.nl/jip voor meer informatie over dit programma en de innovaties van de vorige editie.
Bron: Verbond van Verzekeraars
Geplaatst op 20-09-2023

Volgende >


Share on: