Kom naar de themadagen van de SAR over Duurzaamheid

Duurzaamheid houdt de gemoederen in de verzekeringsbranche flink bezig. Financieel advies aan ondernemers en consumenten kan immers een belangrijke bijdrage leveren aan duurzaamheid. Omdat er een uitdaging ligt voor de verzekeringsadviseur organiseert de Stichting Assurantie Registratie op woensdag 18 en 25 oktober in Oud London in Zeist themadagen over duurzaamheid. 

Recente ontwikkelingen zorgen ervoor dat er bewustzijn ontstaat en dat er wordt nagedacht over producten en diensten die een oplossing bieden voor nieuwe risico's als klimaatverandering, energieschaarste en voedselonzekerheid. Het verzekeren van duurzame oplossingen vormt echter nog altijd een uitdaging omdat er nog veel zaken zijn die dit in de weg staan: de juiste kennis ontbreekt, onvoldoende financiële middelen, de onverzekerbaarheid én de ingewikkelde wet- en regelgeving. Daar ligt een uitdaging voor de verzekeringsadviseur.

De versnelde energietransitie zorgt ervoor dat we ook sneller moeten kijken naar deze risico's. Bovendien brengt de klimaatverandering andere schades met zich mee. Denk aan de overstromingen en heftige stormen. De wereld verandert en dat betekent dat de verzekeringswereld met een nieuwe blik moet kijken naar brand- en milieuschades.

 
Programma
Hoe kan de adviseur een concrete bijdrage leveren aan verduurzaming? Deze vraag staat centraal op de duurzaamheidsdagen van de SAR. Sprekers als Kees Dullemond, Marcel Büchner, Janthony Wielink en Paul Littooij delen kennis en gaan in gesprek over de risico's op het gebied van energietransitie, duurzame inzetbaarheid en mobiliteit. Dagvoorzitter is Kees Dullemond, directeur van INSVER, het kennisplatform over duurzaamheid in de verzekeringsbranche.
 
·      Duurzaam verzekeren heeft de toekomst - Kees Dullemond
·      Innovatie en preventie in de energietransitie - Marcel Büchner
·      Duurzame inzetbaarheid - Janthony Wielink
·      Verduurzaming transport: van optioneel naar noodzakelijk - Paul Littooij
 
Bekijk het hele programma
 
Deelname
Iedereen is welkom bij de themadagen van de SAR op woensdag 18 of woensdag 25 oktober. Er zijn echter wel slechts 75 plaatsen per datum beschikbaar en vol is vol, dus wacht niet te lang met inschrijven! Meer informatie over het programma en inschrijven kan via de SAR Academy.

 
Door Cindy van der Helm
Geplaatst op 19-09-2023

Volgende >


Share on: